Groentecurry met kikkererwten
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
5 op 5Vegetarisch
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 200 g spinazieblaadjes
- 250 g kerstomaten
- 2 uien
- 220 g gekookte kikkererwten
- 4 zakjes mango en kokos Superfood
- 1 l kokosmelk
- 3 el olijfolie
- 1/2 bussel koriander
- 5 cm gember
- 5 kardemompeulen
- peper en zout
- 2 grote paksoi
- 2 potjes yoghurt met geitenmelk
- 4 el curry
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2014100600351700000
F2006101900323700000
S2010100400116770000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 30 min.
- Fruit de in plakjes gesneden uien 5 min. op een zacht vuurtje, in een stoofpan met de olijfolie. Bestrooi met curry, voeg de kardemom toe en meng 2 min. Giet de kokosmelk en het sap van de gember (geraspt en geperst) in de pan. Laat alles zachtjes pruttelen gedurende 15 min.
- Verwijder intussen het uiteinde van de paksoi en snijd ze in 2. Dompel het wit in een grote pot gezouten kokend water. Voeg het groen en de spinazieblaadjes na 3 min. toe. Reken nog 2 min. kooktijd vanaf het hernemen van het kookpunt. Giet af en laat alles meteen in ijskoud water schrikken.
- Spoel de kikkererwten en voeg ze toe in de stoofpan, samen met de uitgelekte spinazie en paksoi. Breng verder op smaak. Haal van het vuur en voeg de gehalveerde kerstomaten toe.
- Dien heel warm op en werk elk bord af met een flinke lepel yoghurt met geitenmelk. Bestrooi met koriander en met gedroogde mango en kokosnoot. Geef er basmatirijst natuur bij.
Kooktip
Laat de kikkererwten, de paksoi en de spinazie goed uitlekken - pers ze indien nodig een beetje uit –, anders wordt de saus te vloeibaar.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 552; energie (kCal): 133; vetten (g): 10; verzadigde vetten (g): 7,3; koolhydraten (g): 7,5; suikers (g): 4,1; vezels (g): 2,5; eiwitten (g): 2,7; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 944,96
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Indiaas
Vegetarisch
Winter
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2014100600351700000
F2006101900323700000
S2010100400116770000
Laad nog 4 producten