Recept zoekresultatenGroenekoolmousse met ham
Delhaize logo
  • 00:00
    -01:00
    B
  • Groenekoolmousse met ham

Groenekoolmousse met ham

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Klassiek
Voorgerecht
Groenekoolmousse met hamB

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 1/2 groene kool
  • 1 l kokend water
  • 2 blokjes gevogeltebouillon
  • 1 bussel dragon
  • 2,5 dl room
  • 1/4 knolselder
  • 4 wortelen
  • 3 eetlepels wittewijnazijn
  • 8 schellen beenham
  • 6 kleine gelatineblaadjes

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min. (+ 1u koeltijd)

  1. Laat de kleine gelatineblaadjes in koud water weken. Verwijder de buitenste bladeren en het onderste gedeelte van de groene kool. Hak de kool fijn en dompel alles onder in kokend water met verkruimelde gevogeltebouillonblokjes. Laat 5 min. sudderen.
  2. Haal van het vuur, voeg de helft van de dragon toe en mix. Houd 5 dl van deze soep apart en voeg er de uitgewrongen gelatineblaadjes aan toe. Meng goed en laat afkoelen.
  3. Klop de room lichtjes op (stevigheid van een yoghurt) en meng met de soep. Breng verder op smaak en verdeel over de glazen of kommen. Laat 1 u in de koelkast opstijven.
  4. Snijd de knolselder en de wortelen in fijne julienne. Meng met wittewijnazijn, peper en zout.
  5. Bestrooi de glazen met de rest van de gehakte dragon en eet de mousse met sneetjes beenham en het rauwkostslaatje.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 303; energie (kCal): 72; vetten (g): 4,3; verzadigde vetten (g): 2,4; koolhydraten (g): 3,7; suikers (g): 1,3; vezels (g): ; eiwitten (g): 4,7; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 267,34
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Klassiek
Winter
Voorgerecht
  • 00:00
    -01:00
    B
  • Groenekoolmousse met ham