Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGroene wafels met gerookte zalm en bieslookroom
Delhaize logo
  • 00:00
    -03:54
    D
  • Groene wafels met gerookte zalm en bieslookroom

Groene wafels met gerookte zalm en bieslookroom

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Snack
Groene wafels met gerookte zalm en bieslookroomD

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 1 ei (voor de wafels)
  • 50 g jonge spinazieblaadjes (voor de wafels)
  • 150 g bloem (voor de wafels)
  • 1/2 zakje droge gist (3,5 g) (voor de wafels)
  • 50 g parmigiano
  • 2 dl melk (voor de wafels)
  • 50 g gezouten boter (voor de wafels)
  • Peper en zout (voor de wafels)
  • 250 g gerookte biozalmfilet in blok (voor de garnituur)
  • 50 g foreleieren (voor de garnituur)
  • 1/2 citroen (voor de garnituur)
  • 15 g jonge spinazieblaadjes (voor de garnituur)
  • 2 dl room (voor de garnituur)
  • 1/4 bussel bieslook (voor de garnituur)
  • 8 takjes dille (voor de garnituur)
  • peper en zout (voor de garnituur)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bakmeel | Zelfrijzend
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    19,50 €/kg
    €1,95
  • Melk | Half Volle | Belgische
    6 x 1 l
    1,09 €/l
    €6,54
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min. + 15 min. kooktijd (+ 1 u. rusttijd)

    1. Maak de wafels: mix de spinazie fijn met de melk en het ei. Meng de bloem, de geraspte parmigiano, de gist en peper. Roer er beetje bij beetje de vloeibare bereiding onder en vervolgens 30 g gesmolten boter. Meng goed en breng verder op smaak. Dek af met een doek en laat 1 u. op kamertemperatuur rusten.
    2. Klop de room stijf met het citroensap, peper en zout. Meng er de gehakte bieslook onder. Snijd de zalm in kleine blokjes. Zet alles in de koelkast.
    3. Smelt de rest van de boter en verwarm het wafelijzer op de hoogste stand. Smeer het wafelijzer in met de gesmolten boter en bak je wafels zoals gewoonlijk, ± 3 min. per bakbeurt (8 à 9 wafels in totaal).
    4. Warm de wafels net voor het opdienen 2 min. op in een voorverwarmde oven van 200°C. Dresseer de slagroom met een spuitzak op de wafels. Werk af met zalmblokjes, foreleieren, jonge spinazieblaadjes en takjes dille. Serveer meteen.

    Tip: Zitten er lekkerbekken aan tafel? Verdubbel de hoeveelheden voor de slagroom en serveer de rest apart, zo blijft niemand op zijn honger!

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Frans
    Snack
    • 00:00
      -03:54
      D
    • Groene wafels met gerookte zalm en bieslookroom

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bakmeel | Zelfrijzend
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    19,50 €/kg
    €1,95
  • Melk | Half Volle | Belgische
    6 x 1 l
    1,09 €/l
    €6,54