Recept zoekresultatenGroene kabeljauwmoot met krokante pancetta
Delhaize logo
  • Groene kabeljauwmoot met krokante pancettaA

Groene kabeljauwmoot met krokante pancetta

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

3 op 5
Andere
Kerst
Hoofdgerecht
Groene kabeljauwmoot met krokante pancettaA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 handvol basilicumblaadjes (+ enkele blaadjes voor de afwerking)
  • 3 takjes bladpeterselie
  • 1 flinke eetlepel kappers
  • 1 knoflookteen
  • 700 g kabeljauwhaasjes
  • 1 lente-uitjes
  • 5 cl olijfolie
  • peper
  • 12 sneden pancetta

Begin met koken

  1. Doe het basilicum, de peterselieblaadjes en de kappers in de beker van de hakmolen. Voeg het geperste knoflookteentje toe, de gehakte lente-uitjes (ook de groene deeltjes), de olie, een beetje zout en peper. Laat hakken tot een glad mengsel.
  2. Giet het mengsel in een ovenschaal, wentel de in 4 moten gesneden vis goed in het mengsel, dek af en laat minstens 1 uur in de koelkast marineren.
  3. Neem de vis uit de koelkast en verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Bedek elke moot met 3, in 2 gevouwen, sneden pancetta, leg de sneden lichtjes uit elkaar. Bak 15 à 20 min. in de oven (afhankelijk van de dikte van de moten). Serveer meteen met groene asperges en risotto met saffraan. Werk af met basilicumblaadjes.

Kooktip

  • Zorg dat je bij het dresseren van de borden geen bakvocht giet op de pancetta, zo blijft hij lekker krokant.
  • Gebruik een ronde uitsteekvorm om stijlvol te presenteren. Leg eerst een grondlaag van risotto, daarop de vis en bovenaan de pancetta.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 609; energie (kCal): 146; vetten (g): 9,3; verzadigde vetten (g): 1,9; koolhydraten (g): 1,2; suikers (g): 0,3; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 14,3; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 353,32
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Kerst
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Groene kabeljauwmoot met krokante pancettaA

Deze recepten kan je ook leuk vinden