Recept zoekresultatenGroene asperges met gekonfijte citroen
Delhaize logo
  • Groene asperges met gekonfijte citroenB

Groene asperges met gekonfijte citroen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Overig
Lunch
Groene asperges met gekonfijte citroenB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1/2 gekonfijte citroen
  • 1 bussel groene asperges
  • 1 sjalot
  • 1 scheutje olijfolie
  • 10 dl water
  • 2 eetlepels geitenkaas
  • 1/4 bosje fijngehakte bieslook

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min.

  1. Verwijder de schil van de gekonfijte citroen , spoel af met koud water, droog af en hak fijn.
  2. Hak de sjalot fijn.
  3. Snij de voet en de punten van de asperges. Snij de stelen in twee.
  4. Verhit in een stoofpan de olijfolie en fruit daarin zachtjes de gehakte gekonfijte citroen en sjalot.
  5. Doe er de aspergestelen en het water bij. Laat 5 min. op zacht vuur koken met deksel.
  6. Doe er de geitenkaas bij en de fijngehakte bieslook.
  7. Meng en doe de aspergepunten erbij.
  8. Laat 10 min. koken met deksel.
  9. Dien onmiddellijk op.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 51; energie (kCal): 12; vetten (g): 0,6; verzadigde vetten (g): 0,3; koolhydraten (g): 0,6; suikers (g): 0,3; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 0,9; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 41,38
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
Overig
Diner
Lente
Lunch
  • Groene asperges met gekonfijte citroenB