Recept zoekresultatenGriekse salade, dressing met gegrilde tomaten
Delhaize logo
  • Griekse salade, dressing met gegrilde tomatenB

Griekse salade, dressing met gegrilde tomaten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Griekse salade, dressing met gegrilde tomatenB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 tomaten San Marzano
  • 1 komkommer
  • 2 kleine rode uien
  • 200 g Griekse volkorenpasta
  • 300 g feta
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 bosje verse oregano
  • zout en peper
  • 250 g kerstomaten (voor de dressing)
  • 60 g zwarte olijven (voor de dressing)
  • 1/2 kl kristalsuiker (voor de dressing)
  • 2 kl wittewijnazijn (voor de dressing)
  • 8 els olijfolie (voor de dressing)
  • zout (voor de dressing)
  • 1 rode paprika (voor de dressing)

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min.

  1. Verwarm de oven voor op 250°C. Maak de vinaigrette: doe de kerstomaten in een kleine ovenschaal. Prik er gaatjes in en meng ze met 2 el olijfolie, de zwarte olijven, de suiker en het zout. Schuif ze 15 min in de oven en laat ze daarna wat afkoelen. Voeg 6 el olijfolie en de azijn toe. Breng verder op smaak.
  2. Kook de pasta 10 min. in gezouten kokend water. Giet ze af, laat ze schrikken onder koud water en meng ze met de olijfolie, peper en zout.
  3. Snijd de komkommer in 4. Ontpit hem en snijd hem in stukken. Snijd de paprika en de rode uien in fijne schijfjes. Snijd de tomaten in 4 en de feta in blokjes. Dresseer alles met de pasta op 4 borden of in een grote schaal. Werk af met oregano, besprenkel met een beetje dressing en serveer.

Tip: Laat de fijngesnipperde rode uien 30 min. in koud water weken om hun smaak wat te verzachten.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 502; energie (kCal): 120; vetten (g): 7,9; verzadigde vetten (g): 2,3; koolhydraten (g): 8,6; suikers (g): 2,3; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 3,3; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 772,08
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Hoofdgerecht
  • Griekse salade, dressing met gegrilde tomatenB