Recept zoekresultatenGratin van winterfruit
Delhaize logo
  • 00:00
    -00:45
    C
  • Gratin van winterfruit

Gratin van winterfruit

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Gluten vrij
Dessert
Gratin van winterfruitC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 eieren
  • 2 sinaasappelen
  • 2 passievruchten
  • 1 mango
  • 1/4 ananas
  • 200 g Philadelphia Original
  • 2 eetlepels verse room
  • 70 g kristalsuiker
  • 2 eetlepels ruwe rietsuiker
  • 1 gousse vanillepeul

Begin met koken

Bereidingstijd + kooktijd : 20 min.

  1. Snijd het vruchtvlees van de mango en de ananas in stukken. Schil de sinaasappelen à vif en snijd ze in plakjes. Verdeel ze over 4 individuele ovenschaaltjes (of over 4 diepe borden) en voeg de pulp van de passievruchten toe.
  2. Meng de eieren met de kristalsuiker, de Philadelphia, de room en het merg van de vanillestok (overlangs gesneden en geschraapt). Giet over het fruit, zonder het volledig te bedekken, en bestuif met rietsuiker.
  3. Bak goudbruin met een brander voor crème brûlée en serveer.

Tip:

Heb je geen brander? Bak je gratins goudbruin onder de hete grill van de oven.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 538; energie (kCal): 129; vetten (g): 5,8; verzadigde vetten (g): 3,4; koolhydraten (g): 16,1; suikers (g): 15,3; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 2,7; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 363,14
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Winter
Dessert
  • 00:00
    -00:45
    C
  • Gratin van winterfruit

Deze recepten kan je ook leuk vinden