Recept zoekresultatenGranita van rode vruchten met porto en rode wijn
Delhaize logo
  • 00:00
    -02:47
    B
  • Granita van rode vruchten met porto en rode wijn

Granita van rode vruchten met porto en rode wijn

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Barbecue,Buiten eten
Dessert
Granita van rode vruchten met porto en rode wijnB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 250 g rode vruchten (naar keuze)
  • 12,5 cl rode wijn
  • 12,5 cl porto
  • 75 g suiker
  • 1 mooie tak verse tijm

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min. + 6 uur rusttijd

  1. Giet de rode wijn in een steelpan en voeg er de suiker en tijm aan toe. Breng het mengsel aan de kook en laat 10 min. sudderen op een zacht vuurtje. Laat afkoelen.
  2. Mix de rode vruchten fijn samen met de porto in een mixer.
  3. Meng dit met de afgekoelde wijnsiroop. Verwijder de tijmtak. Giet het mengsel in een kom met een platte bodem en laat ongeveer 6 uur opstijven in de diepvries.
  4. Schraap de bevroren granita uit de kom met een vork zodat er zich losse vlokken vormen. Verdeel ze over verschillende glazen en dien ze meteen op, eventueel versierd met verse rode vruchten.

Kooktip

Dit is een superfris dessert, ideaal voor na de barbecue.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 512; energie (kCal): 122; vetten (g): 0,2; verzadigde vetten (g): 0; koolhydraten (g): 18,9; suikers (g): 18,3; vezels (g): 2,8; eiwitten (g): 0,6; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 169,34
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Barbecue,Buiten eten
Overig
Zomer
Dessert
  • 00:00
    -02:47
    B
  • Granita van rode vruchten met porto en rode wijn