Delhaize logo
  • GoulashA

Goulash

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Lactose vrij
Hoofdgerecht
GoulashA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • Peper en zout
  • 2 koffielepels komijnpoeder
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 1 kruidentuiltje
  • 5 verse teentjes knoflook
  • 4 el eendenvet
  • 5 el olijfolie
  • 1 l rundsbouillon (Fundo)
  • 2 dl rode wijn
  • 5 dl water
  • 2 eetlepels bloem
  • 800 g vastkokende aardappelen
  • 1 klein blikje tomatenconcentraat (70 g)
  • 1 blik gepelde tomatenblokjes (3 x 400 g)
  • 700 g uien
  • 2 groene paprika's
  • 1 kg rundstoofvlees 1ste keuze
  • 1 rode paprika

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. + 2 u. kooktijd

  1. Snijd het vlees in grote blokjes. Haal de blokjes door de bloem en bak ze rondom goudbruin op een hoog vuur, in een grote stoofpan met het eendenvet en de olie. Kruid met peper en zout.
  2. Snipper intussen de uien en pel de hele teentjes knoflook. Ontpit de paprika’s en snijd ze in reepjes. Voeg alles in de stoofpan toe, samen met de spekblokjes, de komijn en het paprikapoeder. Fruit 5 min. Voeg de tomaten, de wijn, het water, de bouillon, het tomatenconcentraat en het kruidentuiltje toe. Breng aan de kook, zet het deksel op de pan en laat 1 u op een zacht vuurtje sudderen.
  3. Schil de aardappelen en snijd ze in 4. Doe ze ook in de stoofpan en laat nog 1 u zonder deksel sudderen.
  4. Breng verder op smaak en dien warm op.

Tip: Goed om te weten: hoe roder de paprika, hoe minder pikant hij is!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 355; energie (kCal): 85; vetten (g): 3,5; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 5,6; suikers (g): 1,7; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 6,9; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 930,75
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Lactose vrij
Hoofdgerecht
  • GoulashA