Delhaize logo
 • Golden drinkC

Golden drink

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Snack
Golden drinkC

Ingrediënten voor 1 Porties

1 Porties
 • 2 koffielepels honing
 • 3 flinterdunne plakjes verse gember
 • 2,5 dl amandel-of kokosmelk
 • 1/2 kl kurkuma
 • 1/2 kl kaneel
 • 1 snuifje zwarte peper van de molen
 • 1 snuifje cayennepoeder (optioneel)

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min.

 1. Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een schuimige shake.
 2. Giet de shake in een pannetje en breng aan de kook. Laat 2 min. op een zacht vuurtje pruttelen zodat de smaken goed mengen.
 3. Proef en voeg extra ingrediënten toe naar eigen smaak. Serveer warm.

Kooktip

Je kan de verse gember ook vervangen door ½ koffielepel gemberpoeder.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 793; energie (kCal): 191; vetten (g): 16,9; verzadigde vetten (g): 14,8; koolhydraten (g): 7,4; suikers (g): 4,8; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 2; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 520,48
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Snack
 • Golden drinkC