Recept zoekresultatenGirasoli met burrata en gemarineerde tomaten
Delhaize logo
  • Girasoli met burrata en gemarineerde tomatenE

Girasoli met burrata en gemarineerde tomaten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Kinderen
Pasta
Girasoli met burrata en gemarineerde tomatenE

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • 30 g pijnboompitten
  • 2 takjes tijm
  • 250 g Grandi Girasoli con Asparagi e Pancetta
  • 2 kl olie van de gemarineerde tomaten
  • 1 burrata
  • 50 g halfgedroogde gemarineerde tomaten

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Pijnboompitten
    90 gr
    90,56 €/kg
    €8,15
  • Kruiden | Tijm
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kaas | Burrata bufala
    125 gr
    22,00 €/kg
    €2,75
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min

    1. Bereid de pasta volgens de instructies op de verpakking.
    2. Rooster intussen de pijnboompitten zonder vetstof in een pan.
    3. Hak de tomaten grof. Laat de burrata uitlekken.
    4. Giet de pasta af en leg de girasoli op een schaal. Leg de burrata in het midden en snijd in vier. Bestrooi de pasta met pijnboompitten en tomaten, besprenkel met de olie van de halfgedroogde tomaten en werk af met wat geriste tijm. Breng lichtjes op smaak en dien meteen op.

    Kooktip

    • Verwarm je bord, zo smelt de burrata nog beter.

     

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1406; energie (kCal): 340; vetten (g): 29,7; verzadigde vetten (g): 11,9; koolhydraten (g): 2,6; suikers (g): 1,5; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 15; zout (g): 2,5. Energie (kcal/portie): 831,3
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Kinderen
    Hoofdgerecht
    Pasta
    • Girasoli met burrata en gemarineerde tomatenE

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Pijnboompitten
    90 gr
    90,56 €/kg
    €8,15
  • Kruiden | Tijm
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kaas | Burrata bufala
    125 gr
    22,00 €/kg
    €2,75