Recept zoekresultatenGingerbread Sparkle
Delhaize logo
  • Gingerbread Sparkle

Gingerbread Sparkle

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Kerst
Dranken en cocktails
Gingerbread Sparkle

Ingrediënten voor 1 Porties

1 Porties
  • 1 eiwit
  • 1 cl vers limoensap
  • 1 cl gingerbreadstroop*
  • 2 cl rum Guyana
  • Duval-Leroy Millésimé
  • ijsblokjes
  • kaneelstokje (garnituur)
  • gekleurde ijsspikkels (garnituur)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st
    0,29 €/st
    €1,75
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,70 €/st
    €0,70
  • Rhum | Guyana 40% alc
    70 cl
    28,56 €/l
    €19,99
  • Champagne brut
    75 cl
    38,39 €/l
    €28,79
  • Begin met koken

    Bestrijk een kant van het champagneglas met eiwit en rol het daarna in de ijsspikkels. Doe alle ingrediënten, met uitzondering van de champagne, in een met ijs gevulde shaker. Shake krachtig en zeef de cocktail in het champagneglas. Vul het glas bij met de champagne.

     

    Kooktip: *Gingerbreadstroop

    Ingrediënten: 

    • 300 g blonde cassonade
    • 2 dl water
    • 1 el geraspte gember
    • 4 kruidnagels
    • 1 kaneelstokje

    Bereiding: Doe alle ingrediënten met het water in een steelpan. Laat ± 5 min langzaam sudderen, tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen en zeef. Bewaar in een fles met dop in de koelkast.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Kerst
    Hoofdgerecht
    Dranken en cocktails
    • Gingerbread Sparkle

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st
    0,29 €/st
    €1,75
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,70 €/st
    €0,70
  • Rhum | Guyana 40% alc
    70 cl
    28,56 €/l
    €19,99
  • Champagne brut
    75 cl
    38,39 €/l
    €28,79