Recept zoekresultatenGevulde spitskool met lamsgehakt
Delhaize logo
  • Gevulde spitskool met lamsgehaktA

Gevulde spitskool met lamsgehakt

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Klassiek
Hoofdgerecht
Gevulde spitskool met lamsgehaktA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 850 g trostomaten
  • 2 rode uien
  • 6 teentjes knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 3 takjes rozemarijn
  • 500 g lamsgehakt
  • 1 ei
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 9 takjes tijm
  • 30 g boter
  • 100 g kalamata-olijven
  • 1 spitskool

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min. + 1.30u kooktijd

  1. Snijd 850 g trostomaten in 4, 2 rode uien in 8 en 6 ongepelde teentjes knoflook in 2. Doe alles in een grote ovenschaal, met de steeltjes van de tomaten. Besprenkel met 4 el olijfolie, voeg 3 takjes rozemarijn, peper en zout toe. Laat 1u in de oven bakken (voorverwarmd op 180°C).
  2. Meng 500 g lamsgehakt met 1 ei, 4 el paneermeel, 6 geriste takjes tijm, peper en zout. Verdeel de bereiding in 8 porties. Verwijder het onderste gedeelte van 1 spitskool en maak de bladeren één per één los (8 stuks). Dompel ze 2 min in een pot kokend water en dan in ijskoud water.
  3. Snijd ze in 2, verwijder de centrale nerf en leg de 2 helften kruiselings op elkaar. Leg er een portie lamsgehakt bovenop en rol op, zoals een nem.
  4. Bak de rolletjes 5 min. op een matig vuurtje aan de 2 kanten goudbruin, in een braadpan met 30 g warme boter. Kruid met peper en zout. Giet de inhoud van de schaal met de tomaten door een zeef met fijn rooster in een grote kom. Druk goed om er zoveel mogelijk pulp en sap uit te persen.
  5. Breng verder op smaak en giet in een ovenschaal. Schik de rolletjes in de saus, leg er 100 g kalamataolijven rond en bestrooi met 3 geriste takjes tijm.
  6. Bak 30 min. in de oven. Dien warm op, met rijst, Griekse pasta of tarwe, bijv. van Elby.

Kooktip

Zin in een oriëntaalse versie? Heel eenvoudig: voeg rozijnen, kikkererwten en ras el hanout toe aan de saus.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 521; energie (kCal): 125; vetten (g): 8,7; verzadigde vetten (g): 2,8; koolhydraten (g): 5,6; suikers (g): 2,6; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 6; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 649,88
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Klassiek
Winter
Hoofdgerecht
  • Gevulde spitskool met lamsgehaktA