Recept zoekresultatenGevulde en gebraden eendenfilet, wortelmousse, blini’s van aardappel
Delhaize logo
  • 00:00
    -05:56
    A
  • Gevulde en gebraden eendenfilet, wortelmousse, blini’s van aardappel

Gevulde en gebraden eendenfilet, wortelmousse, blini’s van aardappel

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

4 op 5
Eindejaar
Hoofdgerecht
Gevulde en gebraden eendenfilet, wortelmousse, blini’s van aardappelA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 20 cl lightroom 20% vet
  • 10 dl water
  • 2 eendenfilets Label Rouge (ong. 250 g per stuk)
  • 30 g gekonfijte citroenreepjes (afdeling gedroogd fruit)
  • 1/2 bosje platte peterselie
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 500 g wortelen
  • 50 g gezeefde bloem
  • 2 sjalotten
  • 1 afgestreken koffielepel ras el hanout (of Marokkaanse mix)
  • 400 g bloemige aardappelen
  • 2 eieren
  • 10 stengels bieslook
  • 20 g boter
  • zout
  • versgemalen zwarte peper

Begin met koken

  1. Kook de geschilde aardappelen gaar. Plet ze met de helft van de lightroom.
  2. Voeg dan de bloem toe, kruid met peper en zout en meng. Doe er de ei(eren) een voor een bij en meng goed. Voeg de fijn gehakte bieslook toe. Verhit een klontje boter in een pannenkoekenpan. Doe 3 x 1 gulle lepel beslag in de koekenpan en laat ruimte tussenin. Bak 2 min. op een zacht vuur. Draai de blini’s om en bak nog 1 min.
  3. Kook de in schijfjes gesneden wortelen. Maak er puree van met de ras el hanout, peper en zout, en de andere helft van de lightroom.
  4. Verwarm de oven voor op 210°C – gas 7.
  5. Snij het vet van de eendenfilets kruiselings in zonder het vlees te raken. Hak de sjalot(ten) en citroenreepjes fijn en stoof ze zachtjes in een pan in de olijfolie. Giet het mengsel in een kom zodra de sjalot(ten) glazig zijn. Hak de peterselie- en rozemarijnblaadjes fijn en meng ze met de sjalot(ten).
  6. Strijk het mengsel op een eendenfilet. Leg de andere filet op het haksel. Bind toe. Leg in een ovenschaal met het water. Zet 35 min. in de oven. Draai en overgiet het gebraad af en toe. Haal uit de oven en laat nog 10 min. afgedekt rusten (warm houden). Snij de filets en serveer ze met de blini’s en wortelpuree.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 318; energie (kCal): 76; vetten (g): 3,3; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 6; suikers (g): 2,2; vezels (g): 1; eiwitten (g): 5,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 532,84
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Eindejaar
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • 00:00
    -05:56
    A
  • Gevulde en gebraden eendenfilet, wortelmousse, blini’s van aardappel