Recept zoekresultatenGevogeltestoofpot met peterselie, geprakte aardappelen en gemarineerde komkommersalade
Delhaize logo
  • Gevogeltestoofpot met peterselie, geprakte aardappelen en gemarineerde komkommersalade
Gevogeltestoofpot met peterselie, geprakte aardappelen en gemarineerde komkommersalade

Gevogeltestoofpot met peterselie, geprakte aardappelen en gemarineerde komkommersalade

Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 2 komkommers
  • zwarte peper
  • 30 g zout
  • 1 dl wittewijnazijn
  • 1 dl vloeibare room
  • 4 slaharten
  • 100 g bloemsuiker
  • 4 bosjes platte peterselie
  • 1 feuille laurier
  • 1 kg aardappelen voor puree
  • 4 stukken kippenbouten
  • 100 g gezouten boter
  • 1 l kippenfond
  • 1 el gele mosterdzaadjes
  • 1 citroen
  • 40 g boter
  • 1 el bloemsuiker
  • 2 komkommers
  • zwarte peper
  • 30 g zout
  • 1 dl wittewijnazijn
  • 1 dl vloeibare room
  • 4 slaharten
  • 100 g bloemsuiker
  • 4 bosjes platte peterselie
  • 1 feuille laurier
  • 1 kg aardappelen voor puree
  • 4 stukken kippenbouten
  • 100 g gezouten boter
  • 1 l kippenfond
  • 1 el gele mosterdzaadjes
  • 1 citroen

Begin met koken

: 25 min + 35 min baktijd
1
Was de komkommers en snijd ze in heel dunne schijfjes. Leg ze in een vergiet. Strooi er het zout over, meng en laat gedurende 1 u marineren. Giet de azijn, de poedersuiker, de mosterdzaadjes, het laurierblad en de zwarte peper in een pot. Breng aan de kook. Laat afkoelen. Spoel de komkommers af met koud water en droog ze af. Leg ze in een slakom en giet er de marinade over. Laat marineren tot je het gerecht opdient.
2
Verwarm de oven voor op 170°C. Hak de platte peterselie fijn. Snijd de bouten in twee, zout en peper. Doe de boter in een stoofpot en laat de kip kleuren. Voeg de platte peterselie en de gevogeltebouillon toe. Zet het deksel op de pot en zet 35 min in de oven.
3
Schil de aardappelen. Was ze en snijd ze in stukken. Bak ze tot ze gaar zijn. Laat uitlekken. Prak ze met de gezouten boter. Peper en zout.
4
Maak nu de slasaus: meng daarvoor de room, het citroensap en de bloemsuiker.
5
Haal de stoofpot uit de oven wanneer de kip gaar is. Haal de stukken kip eruit en laat de saus indikken. Doe dan de kip opnieuw in de pot.
6
Dien de kip op met de geprakte aardappelen, de uitgelekte komkommersla en enkele in twee gesneden slaharten, overgoten met de citroenvinaigrette.
1
Was de komkommers en snijd ze in heel dunne schijfjes. Leg ze in een vergiet. Strooi er het zout over, meng en laat gedurende 1 u marineren. Giet de azijn, de poedersuiker, de mosterdzaadjes, het laurierblad en de zwarte peper in een pot. Breng aan de kook. Laat afkoelen. Spoel de komkommers af met koud water en droog ze af. Leg ze in een slakom en giet er de marinade over. Laat marineren tot je het gerecht opdient.
2
Verwarm de oven voor op 170°C. Hak de platte peterselie fijn. Snijd de bouten in twee, zout en peper. Doe de boter in een stoofpot en laat de kip kleuren. Voeg de platte peterselie en de gevogeltebouillon toe. Zet het deksel op de pot en zet 35 min in de oven.
3
Schil de aardappelen. Was ze en snijd ze in stukken. Bak ze tot ze gaar zijn. Laat uitlekken. Prak ze met de gezouten boter. Peper en zout.
4
Maak nu de slasaus: meng daarvoor de room, het citroensap en de bloemsuiker.
5
Haal de stoofpot uit de oven wanneer de kip gaar is. Haal de stukken kip eruit en laat de saus indikken. Doe dan de kip opnieuw in de pot.
6
Dien de kip op met de geprakte aardappelen, de uitgelekte komkommersla en enkele in twee gesneden slaharten, overgoten met de citroenvinaigrette.
Nutritionele informatie
Energie: 803 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Komkommer

Delhaize

Komkommer

1 st

€0,99

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Azijn | Witte wijn

Delhaize

Azijn | Witte wijn

50 cl

€1,69

Room | Lichte | 15% 20cl

Dilea

Room | Lichte | 15% 20cl

20 cl

€3,05

Slaharten

Delhaize

Slaharten

125 gr

€1,79

Bloemsuiker

Tienen-Tirlemont

Bloemsuiker

250 gr

€0,79

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Kruiden | Laurierblaadjes

Santa Maria

Kruiden | Laurierblaadjes

4 gr

€2,09

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

1 kg

€2,79

Boutfilet | Kip | Bio

Delhaize

Boutfilet | Kip | Bio

+/- 250 gr

Bio

+/-€5,41

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Mosterd | Originale

Maille

Mosterd | Originale

360 gr

€3,99

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Reeds in je keuken

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Bouillon | Gevogelte | Bio

Maggi

Bouillon | Gevogelte | Bio

80 gr

Bio

€2,35

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Totaal:
+/-€28,41