1
Was de komkommers en snijd ze in heel dunne schijfjes. Leg ze in een vergiet. Strooi er het zout over, meng en laat gedurende 1 u marineren. Giet de azijn, de poedersuiker, de mosterdzaadjes, het laurierblad en de zwarte peper in een pot. Breng aan de kook. Laat afkoelen. Spoel de komkommers af met koud water en droog ze af. Leg ze in een slakom en giet er de marinade over. Laat marineren tot je het gerecht opdient.
2
Verwarm de oven voor op 170°C. Hak de platte peterselie fijn. Snijd de bouten in twee, zout en peper. Doe de boter in een stoofpot en laat de kip kleuren. Voeg de platte peterselie en de gevogeltebouillon toe. Zet het deksel op de pot en zet 35 min in de oven.
3
Schil de aardappelen. Was ze en snijd ze in stukken. Bak ze tot ze gaar zijn. Laat uitlekken. Prak ze met de gezouten boter. Peper en zout.
4
Maak nu de slasaus: meng daarvoor de room, het citroensap en de bloemsuiker.
5
Haal de stoofpot uit de oven wanneer de kip gaar is. Haal de stukken kip eruit en laat de saus indikken. Doe dan de kip opnieuw in de pot.
6
Dien de kip op met de geprakte aardappelen, de uitgelekte komkommersla en enkele in twee gesneden slaharten, overgoten met de citroenvinaigrette.
1
Was de komkommers en snijd ze in heel dunne schijfjes. Leg ze in een vergiet. Strooi er het zout over, meng en laat gedurende 1 u marineren. Giet de azijn, de poedersuiker, de mosterdzaadjes, het laurierblad en de zwarte peper in een pot. Breng aan de kook. Laat afkoelen. Spoel de komkommers af met koud water en droog ze af. Leg ze in een slakom en giet er de marinade over. Laat marineren tot je het gerecht opdient.
2
Verwarm de oven voor op 170°C. Hak de platte peterselie fijn. Snijd de bouten in twee, zout en peper. Doe de boter in een stoofpot en laat de kip kleuren. Voeg de platte peterselie en de gevogeltebouillon toe. Zet het deksel op de pot en zet 35 min in de oven.
3
Schil de aardappelen. Was ze en snijd ze in stukken. Bak ze tot ze gaar zijn. Laat uitlekken. Prak ze met de gezouten boter. Peper en zout.
4
Maak nu de slasaus: meng daarvoor de room, het citroensap en de bloemsuiker.
5
Haal de stoofpot uit de oven wanneer de kip gaar is. Haal de stukken kip eruit en laat de saus indikken. Doe dan de kip opnieuw in de pot.
6
Dien de kip op met de geprakte aardappelen, de uitgelekte komkommersla en enkele in twee gesneden slaharten, overgoten met de citroenvinaigrette.