Gestoomd kabeljauwhaasje met olijfoliepuree en geroosterde groenten
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€€Score
Nog niet beoordeeldGluten vrij
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 500 g kabeljauwhaasje
- 2 pastinaken
- 2 wortelen
- 2 knoflookteentjes
- 2 el olijfolie
- peper
- zeezout
- 1 kg bloemige aardappelen
- 3 el extra vierge olijfolie
- 1 snuifje nootmuskaat
- Enkele takjes verse tijm
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1993091300231900000
S2021021000507870000
S2003071600019670000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min. + 20 min. baktijd
- Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de pastinaken en wortelen in grote stukken in de lengte. Blancheer de groenten kort in gezouten kokend water. Leg ze in een ovenschotel en druppel er de olijfolie over, het zeezout en peper, de verse tijm en de teentjes knoflook die je even geplet hebt met de platte kant van een mes. Bak ± 20 min. in de oven.
- Maak de puree: schil en kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en plet ze met een vork tot een grove puree. Voeg de olijfolie en de nootmuskaat toe. Kruid bij met peper en zout.
- Stoom de kabeljauw enkele minuten gaar in de steamer of in een stoommandje boven een pan met kokend water.
- Kruid de kabeljauw bij met peper en zout en dien op met de puree en de gegrilde groenten.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 391; energie (kCal): 93; vetten (g): 3,3; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 10,3; suikers (g): 2,5; vezels (g): 2,1; eiwitten (g): 5; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 523,12
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1993091300231900000
S2021021000507870000
S2003071600019670000
Laad nog 4 producten