Recept zoekresultatenGestoofde varkenskoteletten met groene olijven
Delhaize logo
  • Gestoofde varkenskoteletten met groene olijvenA

Gestoofde varkenskoteletten met groene olijven

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

2 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Gestoofde varkenskoteletten met groene olijvenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 15 cl droge witte wijn
  • 4 varkenskoteletten
  • 1 feuille laurierblad
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g groene olijven, ontpit
  • 10 dl water
  • 5 takjes bladpeterselie
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 nootje boter
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 tomaten

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min. + 30 min. baktijd

  1. Hak de ui. Pel, ontpit en snij de tomaten in stukken.
  2. Verwarm de boter en 1/3 van de olie in een diepe pan en bak er de varkenskoteletten snel aan beide kanten goudbruin in op hoog vuur. Kruid ze met peper en zout en leg ze op een bord.
  3. Doe 2/3 van de olie in de pan en fruit er de gehakte ui en de geperste knoflook in op heel zacht vuur gedurende 5 min.
  4. Mix ondertussen de peterselie met het water.
  5. Bestrooi het uimengsel met bloem, roer 1 min., voeg dan de witte wijn en de peterseliemix toe. Roer de bakresten los, voeg dan de tomatenblokjes en het laurierblad toe. Leg de koteletten in de saus, zet een deksel op de pan en laat 25 min. op heel zacht vuur stoven.
  6. Voeg de olijven toe en laat nog 5 min. stoven zonder deksel.
  7. Breng op smaak met peper en zout en serveer warm met puree met olijfolie.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 294; energie (kCal): 71; vetten (g): 3,8; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 2,1; suikers (g): 1; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 6,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 492,17
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Gestoofde varkenskoteletten met groene olijvenA