Recept zoekresultatenGestoofde sla, erwtjes en lente-uitjes
Delhaize logo
  • Gestoofde sla, erwtjes en lente-uitjesA

Gestoofde sla, erwtjes en lente-uitjes

door Sofie Dumont

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Pasen
Voorgerecht
Gestoofde sla, erwtjes en lente-uitjesA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 kropsla
  • 250 g erwten
  • 1 bussel lente-ui
  • 1 citroen
  • 30 g boter
  • peper en zout
  • 2 el zonnebloemolie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kropsla | Serre | Verpakt
    1 st
    0,99 €/st
    €0,99
    F2020051300058960000
  • S1999021600110530000
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
    F1987042300314800000
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    F2020032400055500000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min.

    1. Dompel de erwtjes in kokend water en giet ze af zodra het water opnieuw begint te koken. Laat ze schrikken in ijskoud water.
    2. Verwijder de buitenste bladeren van de slakroppen (bewaar ze om er soep mee te maken). Snijd de slaharten in 4 en bak ze rondom goudbruin op een vrij hoog vuur, in een grote braadpan met de gesmolten boter. Breng ze op smaak en haal ze uit de pan.
    3. Kort de lente-uitjes een beetje in en bak ze op een vrij hoog vuur goudbruin in dezelfde pan en voeg zonnebloemolie toe. Voeg de uitgelekte erwtjes toe, breng op smaak, meng 1 min. en haal van het vuur. Doe de slaharten terug in de braadpan. Besprenkel met citroensap en dien warm op als bijgerecht bij kip, gegrilde vis, …

    Tip van Sofie:

    Er bestaat een handige en mooie manier om citroensap te persen zonder pitjes: wikkel de halve citroenen in een klein stukje gaas! En dit voor je gaat persen. Praktisch en mooi!

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 522; energie (kCal): 125; vetten (g): 9,4; verzadigde vetten (g): 3,4; koolhydraten (g): 6,5; suikers (g): 1,2; vezels (g): 3,2; eiwitten (g): 2,5; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 151,88
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Pasen
    Voorgerecht
    • Gestoofde sla, erwtjes en lente-uitjesA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kropsla | Serre | Verpakt
    1 st
    0,99 €/st
    €0,99
    F2020051300058960000
  • S1999021600110530000
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
    F1987042300314800000
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    F2020032400055500000
  • Deze recepten kan je ook leuk vinden