Recept zoekresultatenGepocheerde gamba's, sla en mayonaise van koolzaadolie
Delhaize logo
  • Gepocheerde gamba's, sla en mayonaise van koolzaadolie

Gepocheerde gamba's, sla en mayonaise van koolzaadolie

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

2 op 5
Andere
Eindejaar
Hoofdgerecht
Gepocheerde gamba's, sla en mayonaise van koolzaadolie

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 3/5 kg gamba's
  • 1 l water
  • 1/2 citroen
  • 2 steeltjes peterselie
  • 1 feuille laurierblad
  • 1 zakje salademengeling
  • 1 koffielepel sterke mosterd
  • 2,5 dl koolzaadolie
  • 5 eieren
  • zout en zwarte peper van de molen (5 zwarte peperkorrels)

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min.

  1. Kook 4 eieren, laat ze uitlekken en pel ze. Snijd ze in twee.
  2. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn voor je begint. Klop 1 eidooier los in een kommetje, samen met de mosterd, zout en peper. Voeg de koolzaadolie er geleidelijk aan toe, terwijl je blijft kloppen, tot de mayonaise dik genoeg is. Voeg een scheutje citroensap toe en kruid bij naar smaak.
  3. Breng het water aan de kook, samen met wat zout, de zwartepeperbolletjes, de laurier en de peterselie. Doe er de gamba’s in, breng weer aan de kook en zet dan het vuur uit. Dek af en laat gedurende 10 min pocheren. Laat uitlekken.
  4. Serveer de lauwe gamba’s met de hardgekookte eieren, de sla en de mayonaise van koolzaadolie.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Eindejaar
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Gepocheerde gamba's, sla en mayonaise van koolzaadolie