Recept zoekresultatenGepaneerde kalfskoteletten, geroosterde wortelgroenten, tijmsaus
Delhaize logo
  • Gepaneerde kalfskoteletten, geroosterde wortelgroenten, tijmsaus

Gepaneerde kalfskoteletten, geroosterde wortelgroenten, tijmsaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Hoofdgerecht
Gepaneerde kalfskoteletten, geroosterde wortelgroenten, tijmsaus

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 kalfskoteletten
  • 2 eieren
  • 4 pastinaken
  • 1 bussel wortelen
  • 1 ui
  • 100 g panko
  • 1 bolle el mosterd op oude wijze
  • 2,2 dl verse bruine kalfsfond
  • 50 g boter
  • 3 el olijfolie
  • 1 bussel tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd + kooktijd: 45 min.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de wortelen en de pastinaken. Snijd de pastinaken in lange staafjes. Verdeel de groenten over een grote schaal en meng ze met de olijfolie. Kruid met peper en zout en voeg de rozemarijn toe. Rooster 20 min. in de oven.
  2. Kruid de kalfskoteletten met peper en zout. Klop de eieren met de mosterd op oude wijze. Haal de koteletten door dit mengsel en vervolgens door de panko. Bak 2 koteletten kort in 25 g boter, tot ze aan beide kanten bruin kleuren. Doe opnieuw 25 g boter in de braadpan en bak de 2 andere koteletten. Bedek de ovenplaat met bakpapier, leg er de kalfskoteletten op en schuif ze in de oven. Laat nog 15 min. bakken (dus in totaal 35 min. voor de groenten).
  3. Hak intussen de ui, het teentje knoflook en de helft van de tijm fijn. Fruit ze 5 min. op een zacht vuurtje, in een steelpan met 25 g boter. Voeg de bruine kalfsfond toe en laat voor de helft inkoken op een matig vuurtje. Breng verder op smaak.
  4. Bestrooi de kalfskoteletten met wat tijm en serveer ze met de groenten en de saus.

Tip: Mogen de groenten wat malser zijn? Dompel ze dan 5 min in kokend water voor je ze in de oven bakt.

Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Hoofdgerecht
  • Gepaneerde kalfskoteletten, geroosterde wortelgroenten, tijmsaus