Gentse waterzooi


Gemiddeld
30-60 min.
0/5
Ingrediënten voor
Ingrediënten 4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
- 2 l kippenbouillon
- 50 g boter (voor de roux)
- 50 g bloem
- grof zout
- peper
- 1 snufje nootmuskaat
- 2 takjes tijm
- 2 blaadjes laurier
- 1 g boter
- 1 e.l. olijfolie
- 500 g kippenboutfilet
- 1 stokbrood
- 2 dl room
- 400 g aardappelen (vastkokend)
- 1/2 bussel kervel
- 2 courgettes
- 2 preistengels
- 1/2 bol knolselder
- 4 dikke wortel
- 2 l kippenbouillon
- 50 g boter (voor de roux)
- 50 g bloem
- grof zout
- peper
- 1 snufje nootmuskaat
- 2 takjes tijm
- 2 blaadjes laurier
- 1 g boter
- 1 e.l. olijfolie
- 500 g kippenboutfilet
- 1 stokbrood
- 2 dl room
- 400 g aardappelen (vastkokend)
- 1/2 bussel kervel