Recept zoekresultatenGembershot met citroen
Delhaize logo
  • Gembershot met citroenB

Gembershot met citroen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Kerst
Aperitief
Gembershot met citroenB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 120 g gember
  • 4 citroenen
  • 7,5 cl gembersiroop Monin

Begin met koken

Bereidingstijd : 10 min.

  1. Maak een propere keukendoek nat, wring hem goed uit en leg hem plat op het werkblad. Zet er een rasp bovenop en rasp de ongeschilde gember met de grove kant. Maak een bundeltje met de keukendoek, druk goed aan en pers er zoveel mogelijk sap uit, boven een brede karaf.
  2. Giet het sap van de geperste citroenen, 5 cl water en eventueel de siroop bij het gembersap. Meng en serveer in kleine glazen.

Tip: Citroenen persen gaat vlotter als je ze eerst heen en weer over het werkblad rolt, terwijl je goed aandrukt: het vruchtvlees wordt malser en het sap concentreert zich in het midden van de vrucht.

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 73 kcal – Vetten: 0,4 g – Koolhydraten: 16,2 g – Vezels: 0,9 g – Eiwitten: 0,5 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Kerst
Aperitief
  • Gembershot met citroenB