Gemarineerde zeebaars met yoghurtsaus en een bulgursalade
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
Nog niet beoordeeldGluten vrij
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 Porties
- 400 g zeebaarsfilet
- 1 limoen
- 2 tomaten
- 1/2 bussel lente-ui
- 200 g bulgur
- 2 eetlepels olijfolie
- 10 g verse muntblaadjes
- 10 g verse dille
- peper en zout
- 2,5 dl yoghurt Greek style
- 10 g platte peterselie
- 1 teentje knoflook
- 1 doosje leche de tigre (traiteurafdeling)
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min. + 10 min. marineertijd
- Snijd de zeebaars in kleine blokjes, meng ze onder de leche de tigre en marineer ze 10 min.
- Maak de yoghurtsaus: pers het teentje knoflook en meng onder de yoghurt. Kruid bij met peper en zout.
- Bereid de bulgur volgens de instructies op de verpakking, voeg de olijfolie toe en laat afkoelen. Ontpit en snijd de tomaten in brunoise.
- Snijd de verse kruiden en de lente-ui fijn. Voeg ze toe aan de tomatenbrunoise en kruid bij met zout en peper. Houd een beetje dille apart voor de versiering.
- Snijd de limoen in 4.
- Dresseer met de limoenpartjes en dille.
Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Hoofdgerecht