Recept zoekresultatenGemarineerde zeebaars met yoghurtsaus en een bulgursalade
Delhaize logo
  • Gemarineerde zeebaars met yoghurtsaus en een bulgursalade

Gemarineerde zeebaars met yoghurtsaus en een bulgursalade

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Gemarineerde zeebaars met yoghurtsaus en een bulgursalade

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 400 g zeebaarsfilet
  • 1 limoen
  • 2 tomaten
  • 1/2 bussel lente-ui
  • 200 g bulgur
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 10 g verse muntblaadjes
  • 10 g verse dille
  • peper en zout
  • 2,5 dl yoghurt Greek style
  • 10 g platte peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 doosje leche de tigre (traiteurafdeling)

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. + 10 min. marineertijd

  1. Snijd de zeebaars in kleine blokjes, meng ze onder de leche de tigre en marineer ze 10 min.
  2. Maak de yoghurtsaus: pers het teentje knoflook en meng onder de yoghurt. Kruid bij met peper en zout.
  3. Bereid de bulgur volgens de instructies op de verpakking, voeg de olijfolie toe en laat afkoelen. Ontpit en snijd de tomaten in brunoise.
  4. Snijd de verse kruiden en de lente-ui fijn. Voeg ze toe aan de tomatenbrunoise en kruid bij met zout en peper. Houd een beetje dille apart voor de versiering.
  5. Snijd de limoen in 4.
  6. Dresseer met de limoenpartjes en dille.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Hoofdgerecht
  • Gemarineerde zeebaars met yoghurtsaus en een bulgursalade