Recept zoekresultatenGemarineerde zalm, appel en venkel
Delhaize logo
  • 00:00
    -03:43
  • Gemarineerde zalm, appel en venkel

Gemarineerde zalm, appel en venkel

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

Score

3 op 5
Andere
Kerst
Lunch
Gemarineerde zalm, appel en venkel

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 appel
  • 1 pakje verse dille
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel wittewijnazijn
  • 1 potje zalmeitje
  • 1 citroen
  • 2 sneden wit brood zonder korst
  • 1/2 venkelknol
  • 350 g verse zalmfilets
  • peper
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Appels | Mini | Snack | Verpakt
    1 kg
    2,59 €/kg
    €2,59
  • Dille
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09
  • Zalm | Eieren | Atlantisch
    50 gr
    139,80 €/kg
    €6,99
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
  • Begin met koken

    1. Schraap de zeste van de citroen(en). Snij de zalm in blokjes en laat marineren in de olijfolie en citroenzeste. Kruid met peper en zout. Bewaar in de koelkast.
    2. Schil de appel(s), snij in blokjes en besprenkel met citroensap. Snij de venkel in fijne stukken en breng op smaak met witte wijnazijn, olijfolie, peper en zout.
    3. Rooster het brood en snij het in blokjes.
    4. Schik alle ingrediënten op borden. Werk af met zalmeitjes en dille.

    Kooktip

    Door het citroensap oxideert de appel niet.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Zweeds
    Andere
    Kerst
    Diner
    Alle seizoenen
    Lunch
    • 00:00
      -03:43
    • Gemarineerde zalm, appel en venkel

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Appels | Mini | Snack | Verpakt
    1 kg
    2,59 €/kg
    €2,59
  • Dille
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09
  • Zalm | Eieren | Atlantisch
    50 gr
    139,80 €/kg
    €6,99
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69