Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGekruid varkensgehakt in slablad
Delhaize logo
  • Gekruid varkensgehakt in slabladD

Gekruid varkensgehakt in slablad

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Gekruid varkensgehakt in slabladD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 700 g varkensgehakt
  • 1 kropsla
  • 2 eetlepels Thaise wokolie
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel ruwe rietsuiker
  • 1/2 bosje lente-ui
  • 2 eetlepels fish sauce
  • 2 eetlepels limoensap
  • 3 eetlepels gehakte verse koriander

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Rund-varkensgehakt | Gekruid
    500 gr
    9,00 €/kg
    €4,50
  • Kropsla | Serre | Verpakt
    1 st
    1,55 €/st
    €1,55
  • Rode | Peper
    50 gr
    31,00 €/kg
    €1,55
  • Ruwe rietsuiker kristal | Fairtrade
    1 kg
    2,99 €/kg
    €2,99
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: Bereidingstijd: 5 min. + Kooktijd: 10 min.

    1. Maak de knapperigste slabladeren voorzichtig los, spoel ze en leg ze omgekeerd op keukenpapier. Laat uitlekken.
    2. Verwarm de olie in een grote pan met antikleefbodem en bak er het varkensgehakt in op vrij hoog vuur. Breek het in kleinere stukjes met behulp van een spatel.
    3. Voeg, wanneer het gehakt bruin gebakken is, de fijngehakte chilipeper toe en de gesnipperde uitjes (het witte + 2/3 van het groene deel), roer 2 min. Voeg dan de suiker toe, de fish sauce, het limoensap en de koriander. Meng 1 min. en neem van het vuur.
    4. Vul de slabladeren met het gehakt en serveer meteen met Thaise rijst en een salade van tomaat, komkommer en soja.

    Kooktip

    Geef extra smaak door er op het einde nog wat gehakte munt aan toe te voegen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 897; energie (kCal): 215; vetten (g): 16,5; verzadigde vetten (g): 5,7; koolhydraten (g): 2,4; suikers (g): 2,1; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 14,2; zout (g): 1,7. Energie (kcal/portie): 467,62
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Zuid-Oost Azie
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Gekruid varkensgehakt in slabladD

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Rund-varkensgehakt | Gekruid
    500 gr
    9,00 €/kg
    €4,50
  • Kropsla | Serre | Verpakt
    1 st
    1,55 €/st
    €1,55
  • Rode | Peper
    50 gr
    31,00 €/kg
    €1,55
  • Ruwe rietsuiker kristal | Fairtrade
    1 kg
    2,99 €/kg
    €2,99
  • Deze recepten kan je ook leuk vinden