Delhaize logo
  • Gekonfijt lamA

Gekonfijt lam

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Lactose vrij
Overig
Hoofdgerecht
Gekonfijt lamA

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 8 sjalotten
  • 2 lamsschenkels
  • 1 lamsschouder
  • 600 g passata bio
  • 3 dl water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 4 dl rode wijn
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 knoflookbol
  • 4 takjes verse tijm
  • 2 eetlepels mosterd op grootmoeders wijze
  • 1 kruidentuiltje
  • 4 takjes verse rozemarijn
  • 4 laurierblaadjes
  • 1 koffielepel korianderzaadjes
  • 1 koffielepel zwarte peperbolletjes

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Sjalotten | Verpakt
    1 kg
    3,99 €/kg
    €3,99
  • Lamsbout | Met been | Celtic
    +/- 800 gr
    +/-20,49€/kg
    +/-€16,39
  • Schouder | Lam | Sneden | Celtic
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min. + 6 u baktijd

    1. Verwarm de oven voor op 140°C.
    2. Wind een touwtje rond het vlees en steek er de takjes kruiden en de laurier achter.
    3. Snijd de sjalotten en de teentjes knoflook doormidden zonder ze te pellen.
    4. Schroei het vlees dicht in een stoofpot met de olijfolie.
    5. Voeg de rode wijn toe, de verkruimelde bouillonblokjes, de knoflook, de sjalotten, de mosterd, het kruidentuiltje, de peperbolletjes en de koriander, de passata en het water.
    6. Dek af en laat 6 u in de oven konfijten.
    7. Haal het vlees uit de oven, zeef de saus en laat enkele minuten inkoken.

    Kooktip

    1 Lamsschouder en 2 lamsschenkels zijn ongeveer 2,2 kg vlees.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 363; energie (kCal): 86; vetten (g): 2,5; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 2,6; suikers (g): 0,7; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 11,7; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 404,29
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Lactose vrij
    Overig
    Diner
    Andere
    Hoofdgerecht
    • Gekonfijt lamA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Sjalotten | Verpakt
    1 kg
    3,99 €/kg
    €3,99
  • Lamsbout | Met been | Celtic
    +/- 800 gr
    +/-20,49€/kg
    +/-€16,39
  • Schouder | Lam | Sneden | Celtic
    Dit product is niet meer beschikbaar