Recept zoekresultatenGekaramelliseerde taart met sinaasappel
Delhaize logo
  • Gekaramelliseerde taart met sinaasappelD

Gekaramelliseerde taart met sinaasappel

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Dessert
Gekaramelliseerde taart met sinaasappelD

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 1 eigeel
  • 2 eetlepels maïszetmeel
  • 10 g rietsuiker om te karamelliseren (voor de sinaasappelcrème)
  • 75 g rietsuiker (voor de sinaasappelcrème)
  • 2 dl room
  • 6 sinaasappels, sap en zeste
  • 2 eigelen (voor de sinaasappelcrème)
  • 4 eieren
  • 125 g boter
  • 50 g amandelpoeder
  • 80 g rietsuiker
  • 200 g bloem
  • 50 g gezouten boter

Begin met koken

Bereidingstijd: 35 min. + 3 u rusttijd + 20 min. baktijd

  1. Maak het deeg: meng de bloem, het amandelpoeder, de boterblokjes en de suiker samen tot je een textuur hebt die op zand lijkt. Voeg het eigeel toe en maak er een homogene deegbal van. Verpak die in vershoudfolie en laat 2 u rusten in de koelkast.
  2. Maak de sinaasappelcrème: kook het sap en de zeste van de sinaasappelen. Klop alle eieren op met het maiszetmeel en de suiker. Voeg het warme sinaasappelsap al kloppend toe en vervolgens ook de room.
  3. Zet het mengsel op het vuur en breng 10 sec aan de kook. Blijf kloppen tot je de consistentie van een crème anglaise verkrijgt. Voeg de blokjes boter een voor een toe terwijl je zachtjes roert. Doe dit tot je een glad en blinkend mengsel bekomt. Zet 1 u in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit over een taartvorm met een diameter van 28 cm (voor 8 porties). Bak ± 15 min. mooi goudbruin. Laat de bodem volledig afkoelen.
  5. Vul de bodem met de sinaasappelcrème en zet 5 min in de diepvriezer. Haal de taart eruit en strooi een fijn laagje rietsuiker op het oppervlak van de taart. Karamelliseer met een gasbrander.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1199; energie (kCal): 288; vetten (g): 18,6; verzadigde vetten (g): 9,8; koolhydraten (g): 24,6; suikers (g): 13,8; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 5,1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 546,62
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • Gekaramelliseerde taart met sinaasappelD