Recept zoekresultatenGekaramelliseerde lamskoteletten bereid zoals chicken wings
Delhaize logo
 • Gekaramelliseerde lamskoteletten bereid zoals chicken wingsD

Gekaramelliseerde lamskoteletten bereid zoals chicken wings

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Gekaramelliseerde lamskoteletten bereid zoals chicken wingsD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 14 lamskotelet
 • 6 el sojasaus
 • 6 eetlepels klassieke of pikante ketchup
 • 8 el citroensap
 • 2 eetlepels bruine suiker
 • 4 eetlepels olijfolie
 • 1 eetlepel Worcestersaus (facultatief)
 • lookpoeder
 • peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 5 min. + 5 min. kooktijd + 3u marineertijd

 1. Leg alle ingrediënten voor de marinade in een grote schaal, vermeng goed en schik er de lamskoteletten in. Bestrijk ze langs alle kanten met de marinade, dek af en laat enkele uren marineren in de koelkast.
 2. Haal ze 20 min. voor gebruik uit de koelkast. Laat uitlekken en rooster op de barbecue (of onder de grill van de oven); draai ze meermaals om en overgiet ze dan met de marinade, zodat ze mooi karamelliseren.

Kooktip

Serveer met een slaatje, geroosterde maïs en aardappelen in de schil.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 785; energie (kCal): 188; vetten (g): 10,6; verzadigde vetten (g): 3,8; koolhydraten (g): 8,8; suikers (g): 7,2; vezels (g): ; eiwitten (g): 14,5; zout (g): 1,2. Energie (kcal/portie): 523,58
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Overig
Diner
Zomer
Hoofdgerecht
 • Gekaramelliseerde lamskoteletten bereid zoals chicken wingsD