Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGehaktballen met selder in tomatensaus
Delhaize logo
  • Gehaktballen met selder in tomatensausB

Gehaktballen met selder in tomatensaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Student
Hoofdgerecht
Gehaktballen met selder in tomatensausB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 400 g kalfs- of varkensgehakt
  • peper
  • 2 eetlepels paneermeel
  • enkele takjes peterselie
  • 1 zakje aardappelpuree
  • 400 g tomatenvlees op provençaalse wijze
  • 1 teentje knoflook
  • 4 groene selderstengels
  • 1 ei
  • 2 eetlepels olijfolie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Varken-Kalf | Gehakt | Gekruid
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Paneermeel
    200 gr
    2,45 €/kg
    €0,49
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
  • Aardappelpuree | Maxi Pack
    1 kg
    4,15 €/kg€4,15
    3,32 €/kg
    €3,32
    Afhaling vanaf 16/01
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min.

    1. Spoel de selder en snij deze in schijfjes, die je laat fruiten in 1 eetlepel olijfolie. Voeg het tomatenvlees toe en laat 15 minuten sudderen.
    2. Kruid het gehakt met peper en zout en meng er het ei en het paneermeel onder. Draai er balletjes van.
    3. Dompel de balletjes onder in koud gezouten water, dat je vervolgens gedurende 3 minuten laat koken. Koel ze af in koud water. Dep de balletjes droog met keukenpapier en bak ze goudbruin in olijfolie. Voeg ze toe aan de saus en laat stoven.
    4. Doorprik de zak aardappelpuree en warm deze op in de microgolfoven (750 W – 4 tot 5 minuten).
    5. Dien de gehaktballen op met de puree en werk af met een beetje peterselie.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 508; energie (kCal): 122; vetten (g): 6,9; verzadigde vetten (g): 2,3; koolhydraten (g): 9,5; suikers (g): 2,6; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 5,1; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 645,62
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Student
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Gehaktballen met selder in tomatensausB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Varken-Kalf | Gehakt | Gekruid
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Paneermeel
    200 gr
    2,45 €/kg
    €0,49
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
  • Aardappelpuree | Maxi Pack
    1 kg
    4,15 €/kg€4,15
    3,32 €/kg
    €3,32
    Afhaling vanaf 16/01