Recept zoekresultatenGegrilde zeewolffilets met carpaccio van venkel
Delhaize logo
  • Gegrilde zeewolffilets met carpaccio van venkelA

Gegrilde zeewolffilets met carpaccio van venkel

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Hoofdgerecht
Gegrilde zeewolffilets met carpaccio van venkelA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 citroenen
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 600 g zeewolffilets
  • 1 rode ui
  • zout
  • peper
  • 2 knollen venkel
  • 2 eetlepels citroensap

Begin met koken

  1. Gebruik een mandoline om de venkel en de rode ui in heel fijne plakken te snijden. Giet er het citroensap en 2/3 van de olijfolie over, kruid met peper en zout. Meng en zet in de koelkast.
  2. Smeer de in porties gesneden zeewolffilets in met de resterende olijfolie en gril ze aan beide kanten in een voorverwarmde antikleefpan op matig vuur. Kruid met peper en zout.
  3. Serveer meteen met de venkelcarpaccio en kwartjes citroen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 585; energie (kCal): 140; vetten (g): 8; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 3,2; suikers (g): 2,7; vezels (g): 6,6; eiwitten (g): 10,7; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 469,7
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Hoofdgerecht
  • Gegrilde zeewolffilets met carpaccio van venkelA