Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGegrilde zalm en zijn bouillon met shiitakes
Delhaize logo
  • Gegrilde zalm en zijn bouillon met shiitakes

Gegrilde zalm en zijn bouillon met shiitakes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Andere
Kerst
Hoofdgerecht
Gegrilde zalm en zijn bouillon met shiitakes

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 koffielepel blonde kandijcassonade
  • 2 eetlepels vissaus
  • 1 vetarm visbouillonblokje
  • 2 sjalotten
  • 150 g shiitakes
  • olijfolie
  • 1 rood chilipepertje
  • 200 g jonge spinazieblaadjes (zakje klaar voor gebruik)
  • 1 eetlepel limoensap
  • 600 g zalmfilet

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Saus | Vis | Doypack
    22 cl
    4,50 €/l
    €0,99
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Champignons | Bruin | Shimeji
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Rode | Peper
    50 gr
    31,00 €/kg
    €1,55
  • Begin met koken

    1. Snij de sjalotten en het pepertje fijn. Borstel de champignons schoon (was ze niet, ze nemen teveel vocht op) en snij in dikke plakjes. Stoof alles 2 min. op matig vuur in een wok of cocotte met 2 eetlepels olie. Voeg 60 cl water, het verkruimelde  bouillonblokje en de suiker toe. Breng aan de kook. Laat 5 min. zacht stoven.
    2. Voeg het limoensap, de vissaus en de spinazie bij de bouillon en laat 1 min. zacht koken (de tijd om de spinazie even te doen slinken).
    3. Verwarm een antikleefpan zonder vetstof op hoog vuur. Smeer de zalmfilets in met olijfolie en leg in de warme pan. Laat 1 min. per kant roosteren, nog steeds op hoog vuur. Haal van het vuur.
    4. Verdeel de groentebouillon over diepe borden, leg er een stuk zalm op en dien onmiddellijk op. Serveer met Thaise rijst.

    Kooktip

    • Variant:
      Geef de bouillon nog meer smaak met koriander of citroenkruid. Voeg deze kruiden aan het einde van de kooktijd toe.
    • Neem de zalm 1 uur op voorhand uit de koekast, het bakken zal dan zeker lukken.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Kerst
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Gegrilde zalm en zijn bouillon met shiitakes

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Saus | Vis | Doypack
    22 cl
    4,50 €/l
    €0,99
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Champignons | Bruin | Shimeji
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Rode | Peper
    50 gr
    31,00 €/kg
    €1,55
  • Deze recepten kan je ook leuk vinden