Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Beste klantenwe ondervinden momenteel een technisch probleem met de beschikbaarheid van producten op onze website. Wij stellen alles in het werk om dit probleem zo snel mogelijk opgelost te krijgen.

Recept zoekresultatenGegrilde venkel met citrusdressing en geitenkaas
Delhaize logo
  • Gegrilde venkel met citrusdressing en geitenkaas

Gegrilde venkel met citrusdressing en geitenkaas

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Overig
Lunch
Gegrilde venkel met citrusdressing en geitenkaas

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 venkelknollen
  • 2 steranijsjes (voor de dressing)
  • 1 kardemompeul (voor de dressing)
  • 2 eetlepels suiker (voor de dressing)
  • 1 dl limoensap (voor de dressing)
  • 2 dl sap van clementines (voor de dressing)
  • peper en zout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 120 g zachte geitenkaas
  • 50 g walnoten
  • 4 clementines
  • 3 kruidnagels (voor de dressing)

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min

  1. Begin met de dressing: meng de kruiden en de suiker onder het sap van de clementines en de limoenen. Zet het gekruide sap op het vuur en laat tot de helft inkoken.
  2. Snijd de venkelknollen in (niet té) fijne plakjes, zodat er nog wat ‘beet’ aan is en besprenkel met olijfolie. Houd nog wat venkelloof aan de kant voor de afwerking.
  3. Zet een grillpan op het vuur en laat heet worden. Gril de plakjes venkel en kruid ze met peper en zout.
  4. Verdeel de gegrilde venkel over de borden, besprenkel met de citrusvinaigrette en brokkel de geitenkaas erover. Pel de clementines en snijd in fijne plakjes. Werk het bord ermee af en voeg de grofgehakte walnoten en enkele plukjes venkelloof toe. Geniet van de zachte geitenkaas, de zurige vinaigrette en het frisse van de venkel … ‘t Is een topcombo!
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Overig
Diner
Alle seizoenen
Lunch
  • Gegrilde venkel met citrusdressing en geitenkaas