Recept zoekresultatenGegrilde tonijn, exotische salsa
Delhaize logo
  • Gegrilde tonijn, exotische salsaA

Gegrilde tonijn, exotische salsa

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

2 op 5
Barbecue
Hoofdgerecht
Gegrilde tonijn, exotische salsaA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 eetlepels koriander, gehakt
  • 1/2 mango
  • 3 eetlepels olijfolie (voor de garnituur met kruiden en citroencrumble)
  • 1/2 papaja
  • peper, zout
  • 1/2 verse rode peper
  • 4 tonijnfilets
  • peper en zout
  • 1 partje limoen bio
  • 1 koffielepel zeste van limoen bio
  • 3 koffielepels limoensap bio

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Koriander | Kruiden | Verpakt
    20 gr
    59,50 €/kg
    €1,19
    F2021022400077540000
  • Mango
    1 st
    1,69 €/st
    €1,69
    F2021012700075890000
  • Geelvintonijn
    +/- 180 gr
    +/-64,99€/kg
    +/-€11,70
    F1999042300230200000
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Culinaire
    1 l
    6,49 €/l
    €6,49
    S2019081300291230000
  • Begin met koken

    1. Rasp de schil van de limoen en doe de limoenzeste in een kom. Snij het vruchtvlees van de mango en de papaja in heel kleine blokjes. Doe ze bij in de kom en voeg 1/3 limoensap toe, evenals de fijngehakte rode peper, de koriander en 1/3 olijfolie. Kruid met peper en zout, meng goed.
    2. Dek af en zet 2 uur in de koelkast. Giet 2/3 limoensap in een schaal, voeg 2/3 olijfolie toe en leg er de tonijnfilets in. Wentel ze goed in de marinade, dek af en zet ook 2 uur in de koelkast.
    3. Neem de tonijn 30 min. op voorhand uit de koelkast. Verwarm een pan met antikleefbodem op vrij hoog vuur zonder toevoeging van vetstof of steek de BBQ aan. Leg de tonijnfilets in de hete pan of op de BBQ en laat ze 1 min. aan elke kant grillen. Kruid met peper en zout. Serveer meteen met de fruitsalsa. Geef er basmatrijst of rijstnoedels bij en werk af met een limoenpartje.

    Kooktip

    Tonijn mag, net als rundvlees, niet lang bakken, want anders wordt hij hard en droog.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 543; energie (kCal): 130; vetten (g): 6,2; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 3,7; suikers (g): 2,9; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 15; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 212,42
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Zuid-Amerikaans
    Barbecue
    Diner
    Zomer
    Hoofdgerecht
    • Gegrilde tonijn, exotische salsaA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Koriander | Kruiden | Verpakt
    20 gr
    59,50 €/kg
    €1,19
    F2021022400077540000
  • Mango
    1 st
    1,69 €/st
    €1,69
    F2021012700075890000
  • Geelvintonijn
    +/- 180 gr
    +/-64,99€/kg
    +/-€11,70
    F1999042300230200000
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Culinaire
    1 l
    6,49 €/l
    €6,49
    S2019081300291230000