Recept zoekresultatenGegrilde tonijn en gremolata met ansjovis
Delhaize logo
  • Gegrilde tonijn en gremolata met ansjovis

Gegrilde tonijn en gremolata met ansjovis

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Barbecue,Student
Hoofdgerecht
Gegrilde tonijn en gremolata met ansjovis

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 ansjovisfilets in olie
  • 1 citroen (het liefst onbehandeld)
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • peper
  • 600 g verse tonijnfilets
  • 6 takjes platte peterselie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Ansjovis | Reepjes | Olijfolie
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Look | Tros
    500 gr
    8,98 €/kg
    €4,49
  • Geelvintonijn
    +/- 180 gr
    +/-50,95€/kg
    +/-€9,17
    Afhaling vanaf 27/01
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
  • Begin met koken

    1. Neem de tonijnfilets 30 min. op voorhand uit de koelkast.
    2. Schil de citroen flinterdun ( laat zo weinig mogelijk wit aan de schil). Snij de schil in heel fijne staafjes. Leg ze 30 sec. in een beetje kokend water, giet af en schrik onder koud water. Laat uitlekken.
    3. Hak de uitgelekte ansjovisfilets en de peterselie fijn. Doe ze bij de citroenschil, evenals het geperste knoflookteentje.
    4. Verwarm een pan met antikleefbodem of een grillpan zonder toevoeging van vetstof op vrij hoog vuur.
    5. Smeer de tonijnfilets in met olijfolie, leg ze in de warme pan. Rooster ze aan elke kant 1 à 2 min., afhankelijk van de dikte.
    6. Kruid de tonijnfilets met peper. Serveer ze meteen, bedekt met de gremolata.
    7. Geef er rucola en met kruiden gebakken aardappeltjes bij of taboulé met een tomatenslaatje.

    Kooktip

    Verse tonijn bak je zoals rundvlees: op hoog vuur en niet te lang, anders wordt hij droog.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Andere
    Barbecue,Student
    Diner
    Zomer
    Hoofdgerecht
    • Gegrilde tonijn en gremolata met ansjovis

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Ansjovis | Reepjes | Olijfolie
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Look | Tros
    500 gr
    8,98 €/kg
    €4,49
  • Geelvintonijn
    +/- 180 gr
    +/-50,95€/kg
    +/-€9,17
    Afhaling vanaf 27/01
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29