Gegrilde meloen met honing, tijm en gedroogde eendenborst
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
4 op 5Gluten vrij
Barbecue
Voorgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 60 g gedroogde eendeborstfilet
- 1 meloen (type Cavaillon)
- 6 takjes tijm
- 4 el amandelschilfers
- 3 el honing
- 1 el olijfolie
- peper
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2020033000056020000
F2021022500077570000
S2005090800094310000
Reeds in je keuken
S2019081300291230000
Laad nog 1 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min.
- Gril de amandelschilfers op een matig vuurtje in een antiaanbakpan, zonder toevoeging van vetstof.
- Snijd de ontpitte meloen in 12 plakjes en schil ze. Meng de meloenplakjes met de olijfolie, 1 el honing, de geriste tijm en peper. Rooster ze kort aan de 2 kanten, op de barbecue of op een hete grill.
- Dresseer ze op een dienschotel (of op individuele borden), besprenkel ze met de rest van de honing, bestrooi ze met amandelschilfers en tijm. Verdeel de sneetjes eendenborst over de meloen en serveer.
Tip: Haal de eendenborst 30 min. op voorhand uit de koelkast, zo wordt het vlees malser en kun je de sneetjes gemakkelijker losmaken.
Nutritionele informatie
Per 100 g: Energie: 185,8 kcal - Vetten: 8,5 g - Koolhydraten: 22,5 g - Vezels: 1,7 g - Eiwitten: 4,9 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Gluten vrij
Barbecue
Voorgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2020033000056020000
F2021022500077570000
S2005090800094310000
Reeds in je keuken
S2019081300291230000
Laad nog 1 producten