Recept zoekresultatenGegrilde meloen met honing, tijm en gedroogde eendenborst
Delhaize logo
  • Gegrilde meloen met honing, tijm en gedroogde eendenborstB

Gegrilde meloen met honing, tijm en gedroogde eendenborst

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Gluten vrij
Barbecue
Voorgerecht
Gegrilde meloen met honing, tijm en gedroogde eendenborstB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 60 g gedroogde eendeborstfilet
  • 1 meloen (type Cavaillon)
  • 6 takjes tijm
  • 4 el amandelschilfers
  • 3 el honing
  • 1 el olijfolie
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Charentais
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2020033000056020000
  • Verse | Tijm | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    89,50 €/kg
    €1,79
    F2021022500077570000
  • Honing | Bloemen
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    5,84 €/kg
    €1,46
    S2005090800094310000
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Culinaire
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    1 l
    6,49 €/l
    €6,49
    S2019081300291230000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min.

    1. Gril de amandelschilfers op een matig vuurtje in een antiaanbakpan, zonder toevoeging van vetstof.
    2. Snijd de ontpitte meloen in 12 plakjes en schil ze. Meng de meloenplakjes met de olijfolie, 1 el honing, de geriste tijm en peper. Rooster ze kort aan de 2 kanten, op de barbecue of op een hete grill.
    3. Dresseer ze op een dienschotel (of op individuele borden), besprenkel ze met de rest van de honing, bestrooi ze met amandelschilfers en tijm. Verdeel de sneetjes eendenborst over de meloen en serveer.

    Tip: Haal de eendenborst 30 min. op voorhand uit de koelkast, zo wordt het vlees malser en kun je de sneetjes gemakkelijker losmaken.

    Nutritionele informatie

    Per 100 g: Energie: 185,8 kcal - Vetten: 8,5 g - Koolhydraten: 22,5 g - Vezels: 1,7 g - Eiwitten: 4,9 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Frans
    Gluten vrij
    Barbecue
    Voorgerecht
    • Gegrilde meloen met honing, tijm en gedroogde eendenborstB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Charentais
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2020033000056020000
  • Verse | Tijm | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    89,50 €/kg
    €1,79
    F2021022500077570000
  • Honing | Bloemen
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    5,84 €/kg
    €1,46
    S2005090800094310000
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Culinaire
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    1 l
    6,49 €/l
    €6,49
    S2019081300291230000