Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGegrilde kreeft met kruidenboter en kreeftensaus met mango
Delhaize logo
  • Gegrilde kreeft met kruidenboter en kreeftensaus met mangoB

Gegrilde kreeft met kruidenboter en kreeftensaus met mango

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 60 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Hoofdgerecht
Gegrilde kreeft met kruidenboter en kreeftensaus met mangoB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 mango
  • ijsblokjes
  • 100 g boter
  • 30 g gemengde verse kruiden: basilicum, rucola, peterselie, koriander …
  • Espelettepeper
  • 100 g grof zeezout
  • 1/2 mango (voor de saus)
  • 1/2 citroen (voor de saus)
  • 3 sjalot (voor de saus)
  • 4 levende kreeften van 450 g/stuk (of 2 kreeften van 800 g/stuk)
  • peper en zout (voor het sausje)
  • 1/2 kl espelettepeper (voor de saus)
  • 1 teentje knoflook (voor de saus)
  • 6 takjes tijm (voor de saus)
  • 50 g boter (voor de saus)
  • 2 el olijfolie (voor de saus)
  • 1 el tomatenconcentraat (voor de saus)
  • 1,9 dl kalfsfond (voor de saus)
  • 1,9 dl schaaldierenfond (voor de saus)
  • 2 dl witte wijn (voor de saus)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Mango | Bio
    1 st
    2,49 €/st
    €2,49
    Afhaling vanaf 21/01
  • Karneboter | Ardeens
    250 gr
    11,00 €/kg
    €2,75
  • Kruiden | Espelettepeper
    40 gr
    222,25 €/kg
    €8,89
  • Zeezout | Grof | Grijs
    1 kg
    2,05 €/kg
    €2,05
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 45 min.

    1. Maak de saus: mix het vruchtvlees van de halve mango met het sap van de citroen en de espelettepeper. Hak de sjalotten grof en fruit ze 5 min. op een zacht vuurtje in een steelpan met de olijfolie, het gehalveerde gepelde teentje knoflook en de tijm. Giet er de witte wijn bij, laat op een hoog vuur bijna volledig inkoken en voeg de 2 fonds toe. Laat op een matig vuurtje met 2⁄3 inkoken en giet dan door een puntzeef. Voeg het tomatenconcentraat en de gemixte mango toe. Breng verder op smaak.
    2. Breng intussen 3 l water met het zeezout aan de kook in een heel grote kookpot. Dompel er 1 kreeft in, met de kop eerst. Zet het deksel op de pot, breng opnieuw aan de kook en reken 1 min. kooktijd per 100 g. Giet af en laat de kreeft meteen schrikken in water met ijsblokjes. Kook de andere kreeften één voor één op dezelfde manier.
    3. Verwarm de oven voor op grillstand. Meng de malse boter met de fijngehakte kruiden, espelettepeper en zout. Bedek een ovenplaat met bakpapier, snijd de kreeften in 2 en leg ze op de ovenplaat. Verdeel er de kruidenboter over en bak 7 min. goudbruin in de oven (houd ze in het oog!).
    4. Snijd de mango in kleine blokjes. Warm de saus op, haal de pan van het vuur en voeg de koude boter in kleine stukjes toe. Klop tot een homogene saus op.
    5. Serveer de kreeften met de saus en de mangoblokjes. Werk af met wat verse kruiden naar keuze.

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Frans
    Hoofdgerecht
    • Gegrilde kreeft met kruidenboter en kreeftensaus met mangoB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Mango | Bio
    1 st
    2,49 €/st
    €2,49
    Afhaling vanaf 21/01
  • Karneboter | Ardeens
    250 gr
    11,00 €/kg
    €2,75
  • Kruiden | Espelettepeper
    40 gr
    222,25 €/kg
    €8,89
  • Zeezout | Grof | Grijs
    1 kg
    2,05 €/kg
    €2,05