Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGegrilde garnalen met pesto van notensla
Delhaize logo
  • Gegrilde garnalen met pesto van notenslaB

Gegrilde garnalen met pesto van notensla

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Andere
Vaderdag,Terug naar school
Lunch
Gegrilde garnalen met pesto van notenslaB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 knoflookteentje (facultatief)
  • 1 zakje notensla klaar voor gebruik (50 g)
  • 10 cl olijfolie
  • peper
  • 2 schaaltjes rauwe hele garnalen (2 x 400 g)
  • 50 g pijnboompitten
  • 50 g versgeraspte Parmezaanse kaas

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Look | Tros
    500 gr
    8,98 €/kg
    €4,49
  • Rucola
    50 gr
    15,80 €/kg
    €0,79
    Afhaling vanaf 26/01
  • rauwe garnalen 8/12
    450 gr
    33,31 €/kg
    €14,99
  • Pijnboompitten
    90 gr
    90,56 €/kg
    €8,15
  • Begin met koken

    1. Gril de pijnboompitten lichtbruin in een antikleefpan zonder vetstof.
    2. Doe de notensla in de kom van de hakmolen, voeg de pijnboompitten toe, de kaas, de olie en eventueel het geperste knoflookteentje. Mix tot een homogene, niet te fijne pesto. Voeg een beetje peper en zout toe.
    3. Verwijder de kop van de garnalen en snij ze overlangs in 2 tot aan de laatste ring. Leg een vel bakpapier op de ovenplaat, schik de garnalen hierop (leg de 2 delen goed open) en bestrijk ze met pesto. Laat ongeveer 5 min. bakken onder de warme ovengrill.
    4. Dien onmiddellijk op met wat sla.

    Kooktip

    Aarzel niet om ook de pootjes van de garnalen op te eten: het grillen maakt ze knapperig.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 825; energie (kCal): 198; vetten (g): 14,3; verzadigde vetten (g): 2,4; koolhydraten (g): 1,8; suikers (g): 0,5; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 15,6; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 548,86
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Vaderdag,Terug naar school
    Diner
    Alle seizoenen
    Lunch
    • Gegrilde garnalen met pesto van notenslaB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Look | Tros
    500 gr
    8,98 €/kg
    €4,49
  • Rucola
    50 gr
    15,80 €/kg
    €0,79
    Afhaling vanaf 26/01
  • rauwe garnalen 8/12
    450 gr
    33,31 €/kg
    €14,99
  • Pijnboompitten
    90 gr
    90,56 €/kg
    €8,15