Recept zoekresultatenGegrilde chocoladeamandelen met fleur de sel
Delhaize logo
  • Gegrilde chocoladeamandelen met fleur de selE

Gegrilde chocoladeamandelen met fleur de sel

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Tussendoortje
Gegrilde chocoladeamandelen met fleur de selE

Ingrediënten voor 24 Porties

24 Porties
  • 200 g amandelen
  • 75 g pure chocolade
  • fleur de sel

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min. + 10 min. koeltijd

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Bedek de ovenplaat met bakpapier en verdeel er de amandelen over, zonder dat ze elkaar raken. Rooster ze 4 à 5 min, meng ze en schuif ze nog 4 à 5 min in de oven. Laat ze volledig afkoelen op kamertemperatuur. Zet ze vooral niet in de koelkast!
  3. Smelt de gehakte chocolade au bain-marie. Haal de pan van het vuur en voeg de amandelen toe. Meng tot de amandelen helemaal met chocolade omhuld zijn. Schik ze één voor één op bakpapier en bestrooi ze met een beetje fleur de sel. Nog even geduld ... je mag er pas van smullen wanneer de chocolade volledig gestold is!

Kooktip:

mocht het lukken om deze onweerstaanbare lekkernijen niet in een keer te verorberen, dan kun je ze nog 1 week in een metalen blik bewaren, op een donkere plaats.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 2147; energie (kCal): 518; vetten (g): 40,9; verzadigde vetten (g): 7,7; koolhydraten (g): 18,8; suikers (g): 15,1; vezels (g): 7; eiwitten (g): 15,9; zout (g): 11,5. Energie (kcal/portie): 10,79
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Tussendoortje
  • Gegrilde chocoladeamandelen met fleur de selE