Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGegrilde aubergines, met misomarinade
Delhaize logo
  • Gegrilde aubergines, met misomarinadeA

Gegrilde aubergines, met misomarinade

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Hoofdgerecht
Gegrilde aubergines, met misomarinadeA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 aubergines
  • 1/2 bussel lente-uitjes
  • 1 rode peper
  • 2 limoenen
  • 1/2 bosje koriander
  • 4 el olijfolie
  • 1/2 citroensap (voor de marinade)
  • 2 el rietsuiker (voor de marinade)
  • 80 g ‘miso shiropasta’ Saitaku (voor de marinade)
  • 2 el mirin (voor de marinade)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Aubergine | 1Stuk
    1 st
    0,99 €/st
    €0,99
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
  • Rode | Peper
    50 gr
    31,00 €/kg
    €1,55
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,70 €/st
    €0,70
    Afhaling vanaf 25/01
  • Begin met koken

    Bereidingstijd : 20 min. + 35 min. baktijd

    1. Snijd de aubergines overlangs in 2, maak met een mes ruitvormige inkepingen in het vruchtvlees en bestrijk ze langs alle kanten met olijfolie. Gril ze kort op de barbecue, enkel aan de kant van het vruchtvlees.
    2. Maak de marinade: meng alle ingrediënten met 3 el water tot een gladde en homogene saus.
    3. Bedek 1 vierkant stuk aluminiumpapier per persoon telkens met een even groot stuk bakpapier. Leg 2 halve aubergines in het midden van elk vierkantje, bestrijk ze langs alle kanten met marinade en sluit de papillotten. Bak ze 30 min op de zijkanten van de barbecue, zodat de warmte niet te intens wordt (of 20 min in de oven op 160°C).
    4. Snipper de lente-uitjes en de ontpitte rode peper fijn. Bestrooi er de aubergines mee, voeg koriandertakjes toe en werk af met limoenschijfjes. Geef er jonge sla bij met een limoenvinaigrette.

    Nutritionele informatie

    Per 100 g: Energie: 83 kcal - Vetten: 4,0 g - Koolhydraten: 8,5 g - Vezels: 2,4 g - Eiwitten: 1,8 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Hoofdgerecht
    • Gegrilde aubergines, met misomarinadeA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Aubergine | 1Stuk
    1 st
    0,99 €/st
    €0,99
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
  • Rode | Peper
    50 gr
    31,00 €/kg
    €1,55
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,70 €/st
    €0,70
    Afhaling vanaf 25/01