Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGegratineerde amandelschelpen met pesto van peterselie
Delhaize logo
  • Gegratineerde amandelschelpen met pesto van peterselie

Gegratineerde amandelschelpen met pesto van peterselie

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Aperitief
Gegratineerde amandelschelpen met pesto van peterselie

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 12 amandelschelpen
  • 6 cl olijfolie
  • 5 cl droge witte wijn
  • 20 g oud broodkruim
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine sjalot
  • 25 g pijnboompitten
  • 25 g geraspte parmezaan
  • 25 g blaadjes platte peterselie
  • 3 dikke eetlepels grof zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. (+ weken 1 u 30’) + 2 min. baktijd

  1. Spoel de amandelschelpen en doe ze in een grote kom. Bedek met koud water, voeg een dikke eetlepel grof zout toe, meng en laat 30 minuten weken om het zand te verwijderen. Herhaal alles nog 2 keer (in totaal 1 u 30’ weken). Giet af.
  2. Doe de amandelschelpen in een kookpot, voeg de witte wijn toe, zet een deksel op de pot en draai het vuur hoog. Schud de pot regelmatig. De schelpen zijn na enkele minuten open.
  3. Verwarm de ovengrill.
  4. Doe de peterselieblaadjes, de pijnboompitten, de parmezaan en de olie in de beker van de hakmolen. Laat malen tot een niet te fijne pesto. Voeg het geperste lookteentje toe en de heel fijn gehakte sjalot.
  5. Haal het vlees uit de schelpen en hak het grof. Meng met de pesto, breng eventueel op smaak met peper en zout. Vul de schelphelften met deze bereiding, leg ze in een ovenschotel en bestrooi ze met het gehakte broodkruim.
  6. Zet 2 min. onder de grill tot ze goudbruin zijn. Serveer ze meteen als borrelhapje of als voorgerecht.

Kooktip

Heb je geen oud broodkruim, laat dan wat brood in de oven of in de broodrooster drogen.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Aperitief
  • Gegratineerde amandelschelpen met pesto van peterselie