Recept zoekresultatenGebraden kip met gegrilde groenten, puree en saus met brie
Delhaize logo
  • Gebraden kip met gegrilde groenten, puree en saus met brieA

Gebraden kip met gegrilde groenten, puree en saus met brie

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Gluten vrij
Overig
Hoofdgerecht
Gebraden kip met gegrilde groenten, puree en saus met brieA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 750 g wortelen
  • peper
  • 50 g brie
  • 1/2 dl vermout
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 l melk
  • 2 eetlepels boter
  • 1 l water
  • 3 dl kippenbouillon
  • 800 g aardappelpuree
  • 20 uitjes van Mulhouse
  • 4 pastinaken
  • 1 kip
  • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 40 min.

  1. Strooi zout en peper op de kip, smeer ze in met 1 eetlepel boter en laat ze braden in een oven die op 180°C werd voorverwarmd.
  2. Maak de wortelen en de pastinaken schoon en snij ze in gelijke stukjes. Schik ze in een schotel, kruid met peper en zout, giet er wat olijfolie over en braad ze in de oven op 180°C.
  3. Breng water aan de kook en voeg er de koude melk bij. Voeg er de aardappelpureevlokken aan toe en meng alles, zonder te kloppen, om een mooie, homogene puree te verkrijgen. Laat 1 à 2 minuten binden, roer nog een laatste keer om en dien op.
  4. Fruit de look en de versnipperde uien in 1 eetlepel boter. Blus met de vermout en laat inbinden. Voeg er de kippenbouillon en de brie aan toe. Strooi peper en zout. Breng het mengsel aan de kook tot je een gladde saus krijgt.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 379; energie (kCal): 90; vetten (g): 2,9; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 8,8; suikers (g): 3,2; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 6,7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 756,54
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Gluten vrij
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Gebraden kip met gegrilde groenten, puree en saus met brieA