Recept zoekresultatenGebraden bloemkool en kikkererwten, auberginekaviaar
Delhaize logo
  • 00:00
    -01:10
  • Gebraden bloemkool en kikkererwten, auberginekaviaar

Gebraden bloemkool en kikkererwten, auberginekaviaar

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Gebraden bloemkool en kikkererwten, auberginekaviaar

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 50 g witte sesamzaadjes
  • peper en zout
  • 1 eetlepel fleur de sel
  • 1 el curry Madras
  • 5 g zwarte peperkorrels
  • 3 el gerookte paprika
  • 20 g korianderzaadjes
  • 15 g venkelzaadjes
  • 10 g komijnzaadjes
  • 1 bloemkool
  • 4 takjes tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bussel koriander
  • 13 el olijfolie
  • 100 g hazelnoten
  • 450 g gekookte biokikkererwten
  • 100 g kerstomaten
  • 4 aubergines

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,99 €/st
    €1,99
    F2009042400306330000
  • Aubergine | 1Stuk
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,79 €/st
    €0,79
    F2020032400055540000
  • Kerstomaten
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    6,18 €/kg
    €3,09
    F2015030200328500000
  • Gepelde Hazelnoten | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2016061400327620000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 45 min. + 30 min. kooktijd voor de kikkererwten

    1. Verwarm de oven voor op 160°C. Mix de hazelnoten schoksgewijs in de beker van de hakmolen met de sesamzaadjes, de komijn, de venkel, de koriander, de zwarte peper, 2 el gerookte paprika en de fleur de sel, tot een grofgemalen mengsel. Meng met de ontdooide kikkererwten en 1 el olijfolie. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er het mengsel over en schuif 30 min. in de oven. Meng intussen af en toe.
    2. Verhoog de oventemperatuur tot 220°C. Snijd de aubergines overlangs in 2, maak kruisgewijs insnijdingen in het vruchtvlees en schik ze met de snijkant naar boven op de ovenplaat. Smeer elke auberginehelft in met 1 el olijfolie en bestuif met curry Madras. Bestrooi met geriste tijm en prik fijne plakjes knoflook in de aubergines. Laat ze 25 min. braden.
    3. Snijd de bloemkool horizontaal in dikke plakken van ± 2 cm dikte. Bedek een ovenplaat met bakpapier, schik er de bloemkoolplakjes op en smeer ze in met 2 el olijfolie. Schuif ze 20 min. in de oven. Voeg de kikkererwten toe en laat nog 5 min bakken.
    4. Mix het vruchtvlees van 6 halve aubergines in de beker van de mixer met de 2 ongeschilde halve aubergines, 1 el gerookte paprika, 2 el olijfolie, peper en zout tot een homogene kaviaar.
    5. Serveer de bloemkool met de kikkererwten, de gehalveerde kerstomaten, de auberginekaviaar en plukjes koriander.

    Tip: Gebruik kant-en-klare auberginekaviaar om tijd te winnen.

    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -01:10
    • Gebraden bloemkool en kikkererwten, auberginekaviaar

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,99 €/st
    €1,99
    F2009042400306330000
  • Aubergine | 1Stuk
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,79 €/st
    €0,79
    F2020032400055540000
  • Kerstomaten
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    6,18 €/kg
    €3,09
    F2015030200328500000
  • Gepelde Hazelnoten | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2016061400327620000