Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGebraad van eendenborstfilets met eekhoorntjesbrood en een lichte saus met tijm en sinaasappel
Delhaize logo
  • Gebraad van eendenborstfilets met eekhoorntjesbrood en een lichte saus met tijm en sinaasappelA

Gebraad van eendenborstfilets met eekhoorntjesbrood en een lichte saus met tijm en sinaasappel

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Gebraad van eendenborstfilets met eekhoorntjesbrood en een lichte saus met tijm en sinaasappelA

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 4 dikke eendenborstfilets (+- 800 g)
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 handvol peterselie
  • 4 takjes verse tijm
  • 1 dikke bol knoflook
  • 1 sjalot
  • 10 dl water
  • 38 cl gevogeltefond (uit bokaal)
  • 1 bio sinaasappel
  • 20 g gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 250 g witte champignons
  • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 45 min + 15 à 25 min baktijd

  1. Laat het eekhoorntjesbrood in warm water weken.
  2. Pel al de teentjes van de bol knoflook en stoof ze aan in 1 eetlepel olie in een steelpan op heel zacht vuur. Dek af en laat 10 min zachtjes stoven. Bestrooi dan met bloem, roer 1 min, voeg geleidelijk aan de gevogeltefond en het water toe. Doe er ook de tijm en de in een lange sliert gesneden sinaasappelschil bij. Laat voor de helft inkoken op middelhoog vuur.
  3. Snij intussen de champignons in kleine blokjes en snipper de sjalot fijn. Bak ze aan in een braadpan in 1 eetlepel olie en laat stoven tot al het vocht verdampt is. Voeg het uitgelekte en gehakte eekhoorntjesbrood toe, breng op smaak met peper en zout.
  4. Verwarm de oven voor op th. 6 - 180°C.
  5. Verwijder het vet van de randen van de eendenborsten en snij het vel kruisgewijs in. Kruid de vleeskanten met peper en zout en bedek er twee met de champignonvulling. Leg er de twee andere eendenborsten op en bind goed vast.
  6. Laat de 2 stukken vlees aan alle kanten goudbruin bakken in een braadpan op middelhoog vuur, verwijder tussendoor het vrijgekomen braadvet. Kruid ze met peper en zout en leg ze in een ovenschaal. Laat ze nog 15 à 25 min in de oven bakken, afhankelijk van de gewenste gaarheid.
  7. Verwijder intussen de takjes tijm en de sinaasappelschil uit de saus. Voeg de peterselie toe en mix. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Bedek de gare stukken gebraad met aluminiumfolie en laat ze nog 10 min rusten. Snij ze dan in plakken en serveer ze met de smaakvolle saus.

Kooktip

Voor een optimale verdeling van de braadsappen draai je de stukken vlees tijdens het rusten na 5 min om.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 436; energie (kCal): 104; vetten (g): 4,8; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 1,1; suikers (g): 0,7; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 14,2; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 664,77
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Gebraad van eendenborstfilets met eekhoorntjesbrood en een lichte saus met tijm en sinaasappelA