Recept zoekresultatenGebraad met kruiden
Delhaize logo
  • Gebraad met kruidenA

Gebraad met kruiden

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Barbecue
Hoofdgerecht
Gebraad met kruidenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 800 g rosbief
  • enkele takjes verse tijm (voor de marinade)
  • 4 eetlepels graanmosterd
  • 1 snuifje Peper Chili Explosion Santa Maria
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Rosbief | Belgisch rund
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
  • Kruiden | Mosterd | Zaad
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kruiden | Chili explosion mix
    70 gr
    70,71 €/kg
    €4,95
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 1 u marineren + 20 à 25 min. op de barbecue

    1. Haal het vlees 1 uur vooraf uit de koelkast.
    2. Steek de barbecue aan en laat hem heel heet worden.
    3. Besmeer het vlees rijkelijk met mosterd. Pluk de blaadjes tijm en strooi deze over het vlees. Schroei het vlees 3 minuten langs beide kanten dicht op de hete grill. Kruid met zout en een stevig snufje Chili Explosion.
    4. Leg het vlees op de zijkant van de rooster waar er minder kolen liggen. Sluit het deksel en gaar verder gedurende ± 15 minuten. Het vlees moet nog rosé zijn binnenin.
    5. Haal het vlees van de barbecue, wikkel in een vel aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.
    6. Snijd er sneetjes van en serveer meteen.

    Kooktip

    Indirect grillen: Bij indirect grillen ligt je vis, vlees of groente niet boven de hete kolen maar ernaast. De techniek wordt vooral bij grote ingrediënten gebruikt die lang moeten garen zonder te verbranden. Voor extra rooksmaak kun je het deksel op je barbecue zetten.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 477; energie (kCal): 113; vetten (g): 2,5; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 1,4; suikers (g): 0,3; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 21; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 243,52
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Barbecue
    Diner
    Zomer
    Hoofdgerecht
    • Gebraad met kruidenA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Rosbief | Belgisch rund
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
  • Kruiden | Mosterd | Zaad
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kruiden | Chili explosion mix
    70 gr
    70,71 €/kg
    €4,95