Recept zoekresultatenGebakken schelvis met korstje van pickleschips
Delhaize logo
B
Gebakken schelvis met korstje van pickleschipsB

Gebakken schelvis met korstje van pickleschips

Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 500 g schelvishaasjes (alternatief: diepvries witte vis)
  • 10 g krulpeterselie
  • 1 citroen
  • 2 eieren
  • 2 el zilveruitjes
  • 10 augurken in 't zuur
  • 50 g pickleschips
  • 100 g bloem
  • 6 el mayonaise
  • 500 g schelvishaasjes (alternatief: diepvries witte vis)
  • 10 g krulpeterselie
  • 1 citroen
  • 2 eieren
  • 2 el zilveruitjes
  • 10 augurken in 't zuur
  • 50 g pickleschips
  • 100 g bloem
  • 6 el mayonaise

Begin met koken

: 20 min
1
Verwarm de friteuse voor op 140°C.
2
Hak de zilveruitjes en de augurken fijn. Hak de peterselie en voeg deze samen met de mayonaise bij de zilveruitjes en augurken. Meng goed en plaats afgedekt in de koelkast.
3
Kruid de schelvishaasjes met peper en zout.
4
Zet 3 kommetjes klaar: 1 kommetje met de bloem, 1 met het losgeklopte ei en 1 met de geplette pickleschips.
5
Wentel de schelvishaasjes eerst door de bloem, daarna door het losgeklopte ei en daarna door de pickleschips.
6
Bak de filets gaar en mooi goudbruin gedurende 3 à 4 min in de friteuse en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Serveer er enkele partjes citroen en de tartaarsaus bij.
1
Verwarm de friteuse voor op 140°C.
2
Hak de zilveruitjes en de augurken fijn. Hak de peterselie en voeg deze samen met de mayonaise bij de zilveruitjes en augurken. Meng goed en plaats afgedekt in de koelkast.
3
Kruid de schelvishaasjes met peper en zout.
4
Zet 3 kommetjes klaar: 1 kommetje met de bloem, 1 met het losgeklopte ei en 1 met de geplette pickleschips.
5
Wentel de schelvishaasjes eerst door de bloem, daarna door het losgeklopte ei en daarna door de pickleschips.
6
Bak de filets gaar en mooi goudbruin gedurende 3 à 4 min in de friteuse en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Serveer er enkele partjes citroen en de tartaarsaus bij.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 724; energie (kCal): 174; vetten (g): 10,4; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 8,6; suikers (g): 0,5; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 10,6; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 516,43
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 724; energie (kCal): 174; vetten (g): 10,4; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 8,6; suikers (g): 0,5; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 10,6; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 516,43
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Lactose vrij
Picknick
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Schelvishaasje

Delhaize

Schelvishaasje

3 × +/- 243 gr

+/-€23,70

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Augurken | Cocktail | Azijn

Delhaize

Augurken | Cocktail | Azijn

110 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,96

Chips | Pickles Smaak

Lay's

Chips | Pickles Smaak

185 gr

€2,09

Reeds in je keuken

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,49

Mayonaise | Eieren

Devos & Lemmens

Mayonaise | Eieren

55 cl

€2,25

Totaal:
+/-€33,01