Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGebakken scampi’s met verse gember, look en platte peterselie
Delhaize logo
  • Gebakken scampi’s met verse gember, look en platte peterselieA

Gebakken scampi’s met verse gember, look en platte peterselie

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

3 op 5
Andere
Student
Hoofdgerecht
Gebakken scampi’s met verse gember, look en platte peterselieA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 300 g extra fijne sperziebonen (ontdooid en gestoomd)
  • 2,5 cm verse gember
  • 1/2 bosje platte peterselie
  • 600 g ontdooide en gepelde scampi’s
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 limoen
  • 4 stengels koriander
  • 1 grote Thaise peper
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Groene bonen | Extra fijn
    180 gr
    14,17 €/kg
    €2,55
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
  • Gepelde garnalen 35/45
    450 gr
    20,31 €/kg
    €9,14
  • Look | Netje | Bio
    100 gr
    10,50 €/kg
    €1,05
  • Begin met koken

    1. Droog de scampi’s goed af.
    2. Verwijder de steel van de peper. Snijd hem in de lengte in twee, verwijder de zaadjes en snijd hem in fijne schijfjes.
    3. Hak de bladen van de platte peterselie in grove stukken.
    4. Hak de look fijn en bak gedurende twee minuten in een eetlepel olijfolie. Voeg de peper en de geraspte gember toe. Laat gedurende vijf minuten al roerend bakken. Doe de scampi’s erbij, kruid met zout en bak ze gedurende acht minuten.
    5. Werk af met de gehakte peterselie en het limoensap.
    6. Serveer met extra fijne sperziebonen (ontdooid en gestoomd) en de bladeren van vier korianderstengels.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 330; energie (kCal): 78; vetten (g): 2; verzadigde vetten (g): 0,2; koolhydraten (g): 3,5; suikers (g): 1; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 10,9; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 205,06
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Student
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Gebakken scampi’s met verse gember, look en platte peterselieA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Groene bonen | Extra fijn
    180 gr
    14,17 €/kg
    €2,55
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
  • Gepelde garnalen 35/45
    450 gr
    20,31 €/kg
    €9,14
  • Look | Netje | Bio
    100 gr
    10,50 €/kg
    €1,05