Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Beste klant,ontdek hier of jouw Delhaize geopend is op 20 mei:Meer info >

Recept zoekresultatenGebakken rode rijst met groenten en insectenburger
Delhaize logo
  • Gebakken rode rijst met groenten en insectenburger
Gebakken rode rijst met groenten en insectenburger

Gebakken rode rijst met groenten en insectenburger

Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 240 g rode rijst
  • 4 insectenburgers
  • 2 preiwitten
  • 12 groene asperges
  • 1 bussel lente-uitjes
  • 150 g waterkers
  • 1,5 kl zonnebloempitten
  • 4 e.l. olijfolie
  • zwarte peper
  • zout
  • 240 g rode rijst
  • 4 insectenburgers
  • 2 preiwitten
  • 12 groene asperges
  • 1 bussel lente-uitjes
  • 150 g waterkers
  • 1,5 kl zonnebloempitten
  • 4 e.l. olijfolie
  • zwarte peper
  • zout

Begin met koken

: 20 min + 20 min gaartijd
1
Spoel de rijst met koud water en kook gaar in gezouten water. Giet af.
2
Snijd het uiteinde van de asperges en schil ze. Snijd de punten eraf, halveer ze en houd even apart. Snijd de aspergestelen overlangs doormidden en daarna in kleine stukjes. Verwijder de buitenste bladeren van de preistengels. Snijd ze overlangs in 4 en daarna in stukjes. Maak de lente-uitjes schoon en snipper fijn.
3
Zet een pan op het vuur met 2 el olijfolie en bak de groenten beetgaar. Kruid met peper en zout. Voeg de aspergepunten, de gekookte rijst en de zonnebloempitten toe. Draai het vuur een beetje lager en bak verder gedurende 5 minuten. Roer regelmatig.
4
Zet een pan op het vuur met de rest van de olijfolie en bak de insectenburgers even langs beide kanten.
5
Serveer ze met de gebakken rijst, de groenten en werk af met enkele takjes waterkers.
1
Spoel de rijst met koud water en kook gaar in gezouten water. Giet af.
2
Snijd het uiteinde van de asperges en schil ze. Snijd de punten eraf, halveer ze en houd even apart. Snijd de aspergestelen overlangs doormidden en daarna in kleine stukjes. Verwijder de buitenste bladeren van de preistengels. Snijd ze overlangs in 4 en daarna in stukjes. Maak de lente-uitjes schoon en snipper fijn.
3
Zet een pan op het vuur met 2 el olijfolie en bak de groenten beetgaar. Kruid met peper en zout. Voeg de aspergepunten, de gekookte rijst en de zonnebloempitten toe. Draai het vuur een beetje lager en bak verder gedurende 5 minuten. Roer regelmatig.
4
Zet een pan op het vuur met de rest van de olijfolie en bak de insectenburgers even langs beide kanten.
5
Serveer ze met de gebakken rijst, de groenten en werk af met enkele takjes waterkers.
Nutritionele informatie
Energie: 524 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Rijst | Basmati | Brown | 90sec

Bosto

Rijst | Basmati | Brown | 90sec

2 x 200 gr

€3,49

Burger | Rund | Gekruid

Delhaize

Burger | Rund | Gekruid

+/- 250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

+/-€3,85

Prei | Fijngesneden

Delhaize

Prei | Fijngesneden

300 gr

€1,69

Witte | Asperges

Delhaize

Witte | Asperges

500 gr

€6,49

Jonge uien | Bussel | Cat1

Delhaize

Jonge uien | Bussel | Cat1

1 st

€1,19

Waterkers

Delhaize

Waterkers

2 × 120 gr

€3,98

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

50 cl

€6,55

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
+/-€20,69