Recept zoekresultatenGebakken pladijs met homemade tartaar en krielaardappelen
Delhaize logo
  • 00:00
    -00:34
    A
  • Gebakken pladijs met homemade tartaar en krielaardappelen

Gebakken pladijs met homemade tartaar en krielaardappelen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Hoofdgerecht
Gebakken pladijs met homemade tartaar en krielaardappelenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 800 g krielaardappelen
  • peper en zout
  • 5 g peterselie
  • 1 koffielepel kappertjes
  • 1 eetlepel wittewijnazijn
  • 1 koffielepel mosterd
  • 5 g verse tijm
  • 2 eetlepels boter
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 citroen
  • 1 dl slaolie
  • 10 g verse krulpeterselie
  • 4 pladijzen
  • 1 koffielepel augurkjes
  • 1 eigeel
  • 1 bussel waterkers
  • 1 koffielepel zilveruitjes

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Waterkers | Bussel
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Uitjes | Azijn
    190 gr
    2,37 €/kg
    €0,45
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
  • Krielaardappelen
    1 kg
    2,05 €/kg
    €2,05
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 10 min. marineertijd

    1. Schil en kook de krielaardappelen 15 min. in gezouten water. Hak de krulpeterselie fijn en meng onder de aardappelen.
    2. Maak de tartaar: klop in een kom het eigeel op met de mosterd en voeg straalsgewijs de olie toe. Voeg de wittewijnazijn toe en kruid bij met zout en peper. Hak de augurkjes, zilveruitjes, kappertjes en peterselie fijn en meng ze onder de tartaar.
    3. Bestrooi de pladijzen lichtjes met de bloem en kruid met zout en peper en de tijm. Laat in een pan de boter heet (maar niet bruin) worden en bak de pladijzen enkele minuten in zijn geheel aan elke kant.
    4. Verwijder het vel en dien op met de waterkers en de schijfjes citroen.


    Vistip & trick: 

    • Meunière... is een bakwijze uit de klassieke Franse keuken. ‘The basics’? Bloem, goede boter, fijngehakte peterselie en een partje citroen. De bloem zorgt voor een krokant korstje, de boter voor een goudbruine kleur, de peterselie voor extra smaak en de citroen voor een frisse ‘finishing touch’.
    • Tip: Wees spaarzaam met de bloem. Wentel je vis door de bloem en ‘klop’ de overtollige bloem eraf, zodat je geen klonters krijgt.

    Bekijk de video >

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 604; energie (kCal): 145; vetten (g): 8,8; verzadigde vetten (g): 1,9; koolhydraten (g): 10,2; suikers (g): 0,8; vezels (g): 1,9; eiwitten (g): 5,3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 494,45
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -00:34
      A
    • Gebakken pladijs met homemade tartaar en krielaardappelen

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Waterkers | Bussel
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Uitjes | Azijn
    190 gr
    2,37 €/kg
    €0,45
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
  • Krielaardappelen
    1 kg
    2,05 €/kg
    €2,05