Recept zoekresultatenGebakken koolvis, aardappelen en salsa verde
Delhaize logo
  • Gebakken koolvis, aardappelen en salsa verdeB

Gebakken koolvis, aardappelen en salsa verde

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Student
Hoofdgerecht
Gebakken koolvis, aardappelen en salsa verdeB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 6 ansjovisfilets
  • 600 g verse spinazieblaadjes DELHAIZE
  • 1 handvol verse munt
  • 600 g vastkokende aardappelen
  • 3 eetlepels rodewijnazijn
  • 2 keer een handvol platte peterselie
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 koolvisfilets van ongeveer 150 g, zonder vel
  • 1 handvol kappertjes
  • 1 handvol basilicum
  • Zwarte peper
  • 1 handvol augurk

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Ansjovis | Reepjes | Olijfolie
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Verse | Munt
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
  • Aardappelen | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Azijn | Rode wijn
    50 cl
    2,70 €/l
    €1,35
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30

    1. Kook de geschilde en gewassen aardappelen in zout water.
    2. Hak de peterselie, basilicum en munt fijn. Snij de look, kappertjes, augurken en ansjovis fijn. Meng alles goed met de mosterd, wijnazijn en olijfolie tot een mooie salsa. Breng op smaak met peper en zout.
    3. Schep de salsa onder de aardappelen.
    4. Voeg peper en zout toe op de koolvisfilets en bak ze goudbruin in een warme pan met wat olijfolie.
    5. Schik de filets op de aardappelen en versier met enkele verse spinazieblaadjes. Serveer met de rest van de spinazie, die enkele minuutjes gestoofd is in olie.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 445; energie (kCal): 107; vetten (g): 6,3; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 4,6; suikers (g): 0,5; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 7,7; zout (g): 1,3. Energie (kcal/portie): 508,04
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Student
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Gebakken koolvis, aardappelen en salsa verdeB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Ansjovis | Reepjes | Olijfolie
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Verse | Munt
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
  • Aardappelen | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Azijn | Rode wijn
    50 cl
    2,70 €/l
    €1,35