Recept zoekresultatenGebakken kalkoen met appelen, kaneel en witloof
Delhaize logo
  • Gebakken kalkoen met appelen, kaneel en witloofB

Gebakken kalkoen met appelen, kaneel en witloof

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Kerst
Hoofdgerecht
Gebakken kalkoen met appelen, kaneel en witloofB

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 1 kalkoen van 4 kg
  • 200 g boter
  • 6 appelen
  • 5 dl kippenbouillon
  • 3 takjes tijm
  • 3 takjes rozemarijn
  • 1 kg witloof
  • 3 stokjes kaneel

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kalkoen | Van 3,6 tot 4,5 kg
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Appels | Golden | Verpakt
    950 gr
    2,20 €/kg
    €2,09
  • Fond | Kip
    20 cl
    16,95 €/l
    €3,39
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 3 u kooktijd (+ 10 min. rusttijd)

    1. Haal de kalkoen 1 u op voorhand uit de koelkast.
    2. Verwarm de oven voor op 150°C. Kruid de binnenkant van de kalkoen met peper en zout. Schil 3 appelen, snijd ze in parten en ontpit ze. Vul de kalkoen met de helft van de boter in stukken en de appelpartjes. Leg hem in een heel grote ovenschaal en besmeer hem royaal met boter. Besprenkel met de bouillon, kruid met peper, zout en bestrooi met de helft van de tijm en de rozemarijn. Bedek de kalkoen met aluminiumfolie en schuif hem 1.30 u in de oven.
    3. Leg de gehalveerde witloofstronkjes, de rest van de (ongeschilde, ontpitte) appelen in partjes en de kaneelstokjes rond de kalkoen. Overgiet alles met de braadjus en laat nog 1.30 u garen, zonder aluminiumfolie. Overgiet regelmatig opnieuw met braadjus.
    4. Bedek met aluminiumfolie en laat 10 min rusten. Werk af met de tijm en de rozemarijn en geef er zoete aardappelsoufflés bij.

    Tip: Vervang de bouillon door vers bio-appelsap voor een nog meer uitgesproken zoet-zout kantje.


    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 498; energie (kCal): 119; vetten (g): 6,2; verzadigde vetten (g): 2,9; koolhydraten (g): 1,3; suikers (g): 0,7; vezels (g): 0,4; eiwitten (g): 14,2; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 901,9
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Kerst
    Hoofdgerecht
    Hoofdgerecht
    • Gebakken kalkoen met appelen, kaneel en witloofB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kalkoen | Van 3,6 tot 4,5 kg
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Appels | Golden | Verpakt
    950 gr
    2,20 €/kg
    €2,09
  • Fond | Kip
    20 cl
    16,95 €/l
    €3,39
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65